Turizam spao na dva slova

Kamp Ježevac i hotel Malin jedini na Krku čekaju goste

Mladen Trinajstić

Malinskarski hotel Malin / Foto HOTEL MALIN

Malinskarski hotel Malin / Foto HOTEL MALIN

Niti jedan od ta dva kompleksa zbog važećih protuepidemijskih mjera ne nudi nikakav poseban programKRK – Iako vrijeme novogodišnjih praznika nije nikad bilo razdoblje u kojemu je krčki turizam »rasturao«, barem ne po pitanju ozbiljnijeg i u odnosu na onaj topliji dio godine značajnijeg turističkog prometa, ove je godine, zapravo sasvim razumljivo i očekivano, »silvestarsko stanje stvari« na tom otoku svedeno u razmjere čiste simbolike.


Za razliku od nekih prethodnih godina, kad se u to doba za naklonost potencijalnih posjetitelja i slavljenika znalo boriti nekoliko otočnih hotela, odnosno hotelskih kompanija, ove se godine zbog svega što nam se događalo, ali i što se, nažalost, i nadalje događa, može slobodno reći da je otočna turistička knjiga »spala na dva slova«.


A ta dva slova, prema svemu sudeći jedina dva ovih dana otvorena smještajna kompleksa, krčki su Ježevac Premium Camping Resort i malinskarski hotel Malin. Iako otvoreni te za prihvat posjetitelja otoka Krka u novogodišnjoj noći spremni, niti jedan od ta dva kompleksa zbog važećih protuepidemijskih mjera i ograničenja u danima (odnosno noćima) koje nam predstoje ne nudi nikakav poseban program pa će, osim u uslugama restoranske prehrane, turistički posjetitelji otoka Krka u narednim danima uglavnom moći guštati tek u čarima dobrog fizičkog i »duševnog« odmora, odnosno u šetnjama uz more, ako i to, naravno, dopuste vremenske prilike.
Prema informacijama kojima raspolažemo, u tom krčkom kampu koji svoja vrata nije zatvarao od protekloga ljeta ovih se dana očekuje nešto više od stotinu, mahom domaćih posjetitelja kojima je na raspolaganju smještaj u mobilnim kućicama.


Nediljko Vučetić, direktor u »normalnim« novogodišnjim noćima jednog od redom najposjećenijih i najživljih hotela – malinskarskog Malina – predstavio nam je pak da će ove godine njihova posjećenost u prazničnom produljenom vikendu biti tek u simboličnim brojkama.
– Očekujemo pedesetak gostiju za koje, nažalost, zbog svega što nas već neko vrijeme okružuje i prati, osim večere koja će završiti do 22 sata, nismo u mogućnosti upriličiti nikakva posebna slavlja. Kako bilo, vjerujem da će našim malobrojnim, ali i dobrodošlim domaćim gostima u Malinu biti ugodno te da će se dobro odmoriti – zaključio je Vučetić od kojeg smo doznali da će i taj otočni hotel, nakon odrađenih božićno-novogodišnjih aranžmana, u siječnju također biti zatvoren.