Imperial Riviera najavila isplatu trinaeste plaće i dodatne nagrade svojim radnicima

Alenka Juričić BukaricaRAB – Kako bi svojim radnicima nadoknadio ovogodišnja umanjena primanja zbog koronakrize, Imperial Riviera će u dogovoru sa socijalnim partnerima isplatiti trinaestu plaću i dodatne nagrade u ukupnom iznosu od 5.000 do 7.800 kuna neto, koje će primiti gotovo svi radnici.


Ovo je jedna od mjera koju je Imperial Riviera pokrenuo u cilju ujednačavanja standarda ljudskih potencijala u okviru grupacije Valamar te zadržavanja radnika u turizmu i kvalitetne pripreme naredne turističke sezone, javili su iz ove rapske turističke kompanije. Naime, Imperial Riviera je već pokrenuo ključne programe zapošljavanja, nagrađivanja i edukacije u suradnji s menadžment kompanijom Valamar Rivierom te su pozvali sve zainteresirane za razvoj karijere u turizmu da se u okviru programa »Dobar posao u Valamaru« već sada prijave za posao putem linka https://www.dobarposaouvalamaru.com/posao-i-karijera/obrazac-za-prijavu/.


Inače, za rapskim Imperialom je u konačnici jako dobra sezona. Prema izvještaju o poslovanju Imperial Riviera je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila ukupne prihode u visini od 274 milijuna kuna, što je za 28 milijuna kuna više od ostvarenja u istom periodu 2019. U kompaniji su istakli kako su odlični rezultati i rast prihoda rezultat velikih ulaganja u repozicioniranje proizvoda u premium segment. Dok su prva dva tromjesečja i dalje bila pod utjecajem pandemije, treće tromjesečje bilježi normalizaciju turističkog poslovanja. U prvih devet mjeseci ove godine ostvareno je 753 tisuće noćenja, što je za 11 posto manje u odnosu na pretkriznu 2019. godinu, ali uz značajan ostvareni rast prosječne cijene od 30 posto u odnosu na 2019. ostvarena operativna dobit Imperial Riviere u prvih devet mjeseci 2021. iznosi 154 milijuna kuna.
– Rezultati ovogodišnje turističke sezone ohrabruju, no još uvijek je teško predvidjeti potpunu normalizaciju turističkih tokova, stabilizaciju turističkog tržišta i potražnje. Glavni preduvjet daljnjeg oporavka hrvatskog turizma je poboljšanje uvjeta rada u turizmu, za što je potrebna sinergija aktivnosti svih zainteresiranih čimbenika, istaknuo je Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperial Riviere, podsjetivši i kako je tijekom razdoblja krize Imperial Riviera nastavio s razvojem turističkih proizvoda.