
Koristimo sve ono naše, domaće, izvrsno i autohtono, ali spravljeno na ponešto suvremeniji način – otkrio nam je chef restorana tog visokokvalitetnog krčkog hotela Nikola Zorić
povezane vijesti
KRK – Nastavljajući već kroz više godina ustaljenu praksu prilagođavanja svoje gastronomske ponude blagdanskom vremenu, ali i promoviranju lokalne gastronomije, uz ostalo i njezinim kombiniranjem sa suvremenim kulinarskim trendovima i kuharskim tehnikama, ugostiteljski znalci krčke turističke kompanije Hoteli Krk i za ovu su godinu osmislili, a sad i javno predstavili zanimljive, kvalitetne i pomalo drugačije blagdanske jelovnike. U restoranu hotela Marina, smještenom na rivi u gradskoj luci, sve do blagdana Sveta tri kralja u ponudi su tako brojni prigodni specijaliteti posebno osmišljeni i priređeni za ovaj umnogome poseban dio godine.
– Cilj i motiv kreiranja jela koje sad s ponosom nudimo našim sugrađanima bilo je korištenje svega onog našeg, domaćeg, izvrsnoga i autohtonog, ali spravljenoga na ponešto suvremeniji način – otkrio nam je chef restorana tog visokokvalitetnog krčkoga hotela Nikola Zorić, napomenuvši da se spomenuti element »suvremenosti« jednako odnosi na tehnike pripreme jela, ali i na njihovu prezentaciju.
I ribe i meso
– Ne želeći svoju blagdansku gastroponudu temeljiti samo na sad već sveprisutnome bakalaru, koji ipak nismo »ostavili po strani« i koji je kao nezaobilazna delicija našeg podneblja u ovom dijelu godine uvršten u jelovnik, pripremili smo gastrokreacije koje će se, vjerujem, svidjeti svima – i ljubiteljima ribljih, ali i mesnih specijaliteta, onima koji preferiraju tradicionalno, ali i pobornicima modernoga kulinarstva, čak i onima koji naginju eksperimentu – kaže Zorić.
U ponudi su tako tradicionalna jela poput sarme, triju vrsta pečenja (telećeg, janjećeg i odojka) i već spomenutog, za ovu prigodu nabavljenog vrhunskog bakalara koji se nudi u obliku bruscheta, na bijelo, ali i obliku gulaša »al espanol«.
Doprinos ozračju
– Tu su i naše varijacije na temu kobasica s kapustnicom, odnosno juhom od kupusa, salate od sipe, ali i burgera. Posebno smo ponosni upravo na naš morski burger koji spravljamo koristeći kvalitetnog domaćeg šampjera i jadranske škampe. Uz i više no prihvatljive cijene, rekao bih prilagođene vremenu u kojem živimo, našim bismo sugrađanima u ovoj prigodi uputili poruku da ćemo za sve njih tu biti i tijekom nadolazećih blagdana, tako i na Badnjak, ali i na Silvestrovo, u vrijeme ručka – predstavio nam je chef restorana tog krčkog hotela, jednog od rijetkih koji od protekloga ljeta nije zatvorio svoja vrata.
– Posebnom ponudom koja je osmišljena upravo za ovu prigodu željeli smo dati doprinos predbožićnom ozračju koje se diljem grada već danima osjeća, ponajprije zahvaljujući brojnim priređenim ili tek pripremljenim glazbenim i kulturnim manifestacijama, a koje bez dobrog i kvalitetnog ića i pića ne mogu biti »kompletne« – kaže chef hotela koji je tek kojih stotinjak metara udaljen od lokacije na kojoj se već danima odvijaju priredbe Adventa u Krku.
Sve do Sveta tri kralja spomenuti će restoran svoju adventsku gastroponudu svakodnevno nuditi u vremenu od 10 do 20 sati, zaključili su krčki hotelijeri koji će u svom drugom krčkom hotelu, Dražici, u novogodišnjoj noći ugostiti više od dvije stotine stranih turista, mahom njemačkih gostiju prisutnost kojih će dodatno »podebljati« ovogodišnje, rekordne turističke rezultate grada i otoka Krka.