Savjetodavni program

HBOR, LAG i Udruženje obrtnika nastavljaju organizirati i u djelo provoditi individualne razgovore s poduzetnicima

Mladen Trinajstić

Foto arhiva NL

Foto arhiva NLPredstavnici Područnoga ureda za Primorje i Gorski kotar Hrvatske banke za obnovu i razvoj, u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci i Udruženjem obrtnika otoka Krka, nastavljaju organizirati i u djelo provoditi individualne razgovore poduzetnika s predstavnicima te razvojne bankarske ustanove.


Kako doznajemo od provoditelja ovog hvale vrijednoga savjetodavnog programa, voditeljica Područnog ureda, Vesna Bartolović Staničić, svim će otočnim poduzetnicima na raspolaganju biti već ovog petka, 24. svibnja, i to u vremenu između 10 i 14 sati.


Individualna savjetovanja odvijati će se u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, na adresi Šetalište svetog Bernardina 6d, u gradu Krku.
Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to tek planiraju postati, ističu organizatori ovog programa, pozvani su prijaviti se za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a, uključujući program subvencioniranja kamate u suradnji s Primorsko-goranskom županijom.


Prijave se zaprimaju telefonom na: 091/503 34 81, ili pak e-mailom na: [email protected], a predviđeno trajanje razgovora s pojedinim poduzetnikom je 30 minuta.


HBOR je hrvatska razvojna i izvozna banka čija je osnovna zadaća poticanje razvitka hrvatskog gospodarstva. Kreditiranjem, osiguranjem izvoza, izdavanjem garancija, te poslovnim savjetovanjem, HBOR gradi mostove između poduzetničkih ideja i njihove realizacije, kako bi pridonio većoj konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, navode predstavnici spomenute ustanove.


Kreditnu aktivnost HBOR provodi prvenstveno dugoročnim financiranjem razvojnih i izvoznih poduhvata poslovnih subjekata u cilju učinkovite financijske podrške cjelovitom i održivom razvitku hrvatskog gospodarstva.


Kreditni programi provode se izravno ili putem poslovnih banaka s kojima HBOR ima zaključene ugovore o suradnji. Radi što kvalitetnije podrške gospodarstvenicima, HBOR sustavno prati tržišna kretanja i potrebe gospodarstvenika te shodno tome proširuje ili mijenja svoju ponudu kredita.