Subvencije

Grad Rab i Općina Lopar osigurali daljnje održavanje redovne autobusne linije za Rijeku

Hrvoje Hodak

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Na ovaj je način osigurana daljnja redovita povezanost s kopnom, uz postojeću brzobrodsku liniju na relaciji Rijeka – Rab – Pag – Rab – RijekaUgovorima o nadoknadi dijela neostvarenih prihoda u javnom cestovnom prijevozu potpisanima s prijevoznikom Autotrans d.d., Grad Rab i Općina Lopar osigurali su daljnje održavanje redovne županijske linije Rab – Rijeka – Rab s polaskom iz Raba u 5.25 sati i stajanjem u Senju te povratkom iz Rijeke u 14 sati.


Zbog neostvarenih prihoda prijevoznika pri održavanju ove linije redovitom, njezinim subvencioniranjem nastavlja se cestovna povezanost s Rijekom kao županijskim središtem i destinacijom od ključnog značaja za otok u svim životnim segmentima, a time neposredno i sa Zagrebom (presjedanjem u Senju) putem linije iz smjera Paga.


Na ovaj je način osigurana daljnja redovita povezanost s kopnom, uz postojeću brzobrodsku liniju na relaciji Rijeka – Rab – Pag – Rab – Rijeka.
Prijevoz će se obavljati prema voznom redu županijske linije, a iznos subvencije nije vezan uz konačnu cijenu usluge prijevoza koju plaća krajnji korisnik.