Gradsko vijeće

Grad Rab diže revolving kredit, evo zašto se kratkoročno zadužuju

Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Održana je 10. sjednica Gradskog vijeća Grada RabaU dvorani Zimskog kina Rab održana je 10. sjednica Gradskog vijeća Raba. Vijećnici su primili izvješće o radu gradonačelnika Nikole Grgurića za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja, kojom prigodom se gradonačelnik zahvalio svima koji pomažu i sudjeluju u radu i funkcioniranju Grada i svih ustanova, a unatoč svim preprekama u protekle dvije godine, sadašnji rezultati rada daju optimizam i podstrek za dalje.


Pročelnica Upravnog odjela za financije Martina Španjol predstavila je prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Konsolidiranog proračuna Grada Raba za 2022. godinu iz kojega se doznaje da su ukupni prihodi i primitci konsolidiranog proračuna u prvom polugodištu ove godine ostvareni u iznosu od 27.392.783,61 kuna, odnosno 42,14% godišnjeg plana, odnosno 0,81% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.


Rashodi i izdaci izvršeni su u iznosu od 25.135.700,68 kn, odnosno 40,22% tekućeg plana, odnosno 0,04% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Iz toga proizlazi da je ostvaren suficit u prvoj polovici godine u iznosu od 2.257.082,93 kuna, a Grad Rab u prvom polugodištu nije koristio sredstva proračunske pričuve.


S devet glasova za i jednim suzdržanim, prihvaćen je i prijedlog odluke o kratkoročnom zaduženju Grada Raba kojom bi se osigurala likvidnost, praćenje projekata i priprema sljedeće sezone.


Radi se o kreditu po revolving principu u iznosu od 3 milijuna kuna kod PBZ banke s fiksnom kamatnom stopom od 0,85% godišnje.