MTC FELIX ARBA

FOTO Rab okupirale motoristice! Pogledajte kako je bilo na prvom photo & moto eventu za žene

Hrvoje HodakZahvaljujući ponajviše velikom entuzijazmu glavnog organizatora Dražena Kaspreka, predsjednika Udruge Moto Trip Croatia, na Rabu je od 26. do 28. svibnja ove godine održan do sada neviđeni moto spektakl – prvi međunarodni photo & moto event za žene motoristice MTC FELIX ARBA.


Foto galerija: MTC FELIX ARBA Foto: Dražen Kasprek


Riječ je o moto-susretu koji uz specifičnu promociju moto-turizma te Raba i Hrvatske kao sigurne moto destinacije, pod motom „Na dva kotača protiv predrasuda!“ za cilj ima ukazati i na brojne stereotipe s kojima se žene motoristice susreću u svakodnevnom životu, naročito u manjim ruralnim sredinama.


Kasprekova organizacijska posvećenost pripremi ovog jedinstvenog moto susreta prizvala je u predsezoni na Rab više od 100 bajkerica iz pet država: Hrvatske, Slovenije, Nizozemske, Bosne i Hercegovine te Austrije. Njima svakako valja pridodati još stotinjak drugih posjetitelja koji su također prijavili svoj dolazak, kao i velik broj neprijavljenih motorista koji su na susret doputovali u vlastitom aranžmanu.
Veliki turistički i promotivni potencijal ovog photo & moto eventa, prepoznale su i podržale obje turističke zajednice na otoku, TZ grada Raba i TZ općine Lopar, a aktivni doprinos dali su i rapski motoristi okupljeni oko udruge Arba Riders i Moto kluba Rab.


Susret je započeo u petak 26. svibnja kada je u pubu Forum u povijesnoj jezgri grada upriličen party za sve sudionice, ali i za ostale goste, na kojem je za dobru atmosferu bila zadužena, također bajkerica, DJ Kristina Blondes.
Već od jutarnjih sati u subotu na središnjem rapskom Trgu sv. Kristofora svoje su moćne dvokotačne ljubimce parkirale žene sudionice. Pored njihovih motora tamo su se mogli razgledati i pojedini modeli Royal Enfield motocikala, a svi zainteresirani mogli su iste motocikle i testirati po Rabu.


Uslijedio je organizirani obilazak povijesne gradske jezgre pod stručnim vodstvom rapskih turističkih vodiča, a potom je u 16.00 sati, rutom dugom 60 km, započeo veliki moto-defile motoristica po Rabu.


Sudionice defilea su u dugoj koloni vozile između 7 foto punktova na kojima su uz zajedničko fotografiranje, ujedno upoznavale kulturnu i povijesnu baštinu, te prirodne ljepote otoka Raba. Da sve to bude još atraktivnije pobrinuli su se fotografi i snimatelji pristigli iz cijele Hrvatske koji su svojim objektivima bilježili svaki detalj, pa će, zahvaljujući njima, s Raba u svijet otići na tisuće atraktivnih fotografija i video zapisa.


Jedna od sudionica defilea, Otilia Varoščić, koja je na Rab doputovala iz Zagreba na svojem BMW-u, nije krila svoje oduševljenje:


„Dražen je učinio divnu stvar – okupio nas je (ponovo, ali na drugačiji način!) i dao nam vjetar u leđa. Stvorila su se neka nova prijateljstva, i bilo je puno smijeha, zabave i pozitivne energije. Rab i dragi Rabljani su me oduševili – od naših domaćina u apartmanu, preko ugostitelja, do svih koji su nas pozdravljali tijekom vožnje po otoku. Već sad znam da želim doći iduće godine na događanje, a i prvom prilikom na odmor na vaš predivan otok! Draženu i svim uključenima u organizaciju jedno veliko hvala i svaka čast, pomaknuli ste granice i stvorili nešto posebno.Umoran, ali vidno zadovoljan uspjehom čitavog projekta, alfa i omega Dražen Kasprek je kazao:


“Na kraju ovog dana mogu ovako subjektivno reći da je event ispunio sva moja osobna očekivanja, a možda i više od toga. Također prema riječima Rabljana, ali i sudionika s kojima sam razgovarao, svi su oduševljeni detaljima organizacije. Bilo je za svakoga ponešto i svatko je mogao birati što od toga želi ili ne želi.
Premda sam preumoran da bih sada kazao nešto smislenije, moram se zahvaliti svima na svoj sili pozitivne energije koju su donijeli sa sobom, kako sudionicama tako i svim ostalim posjetiteljima.Zahvaljujem također TZ grada Raba i Luki Perčiniću na ogromnom trudu i pomoći, TZ Lopar na dočeku bajkerica u Loparu s fritulama, rapskim iznajmljivačima, ugostiteljima, policiji, Moto klubu Rab, Arba RIdersima, i svim stanovnicima otoka na strpljenju, ali i ljubaznosti i srdačnosti koju su pokazali. ”


Susret je završio u nedjelju organiziranim panoramskim izleti brodom „Vojka“, a Dražen je, poželjevši svima sretan nedjeljni povratak kućama, obećao iduće godine još veći i bolji susret s još kvalitetnijim sadržajem.