Kongres zdravlja

Food Revolution Day Krk ove godine u online obliku

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Ovog vikenda održava se peto izdanje Internacionalnog kongresa zdravljaSabina Barbiš, članica organizacijskog odbora Food Revolution Dayja, odnosno Internacionalnog kongresa zdravlja koji će se ovog vikenda, u njegovom petom izdanju, održati u online obliku, pozvala je sve otočane koje zanima tematika zdrave i uravnotežene prehrane da se priključe događanju koje će se tijekom subote i nedjelje odvijati putem prijenosa uživo.


Pristup kongesnom programu, uz mogućnost njegova praćenja na Facebook stranici, besplatan je i svima dostupan, a na Kongresu sudjeluje 25 predavača iz svih dijelova Hrvatske te iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije.


Program će voditi stručnjaci iz područja medicine, farmacije, nutricionizma, prehrambene tehnologije, psihologije, kineziologije i srodnih područja, najavljuje Barbiš, ističući i da pratitelje tog prijenosa tijekom oba kongresna dana očekuje po devet predavanja te jedna panel-rasprava.
Predavanja će se danas održavati na hrvatskome jeziku, dok će nedjeljni program biti u djelo provođen na engleskom jeziku.


Na kraju svakog predavanja, ističe članica organizacijskog odbora, u suorganizaciji s udrugom Termen iz Malinske i Udrugom studenata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Probion, sudionicima će biti omogućeno komentiranje predstavljenih sadržaja i postavljanje pitanja predavačima.


Partneri u projektu kojim se nastavlja niz dosad na otoku Krku već održavanih Food Revolution Dayjeva su organizacije Healthy Meal Standard, Red Fork, Općina Malinska-Dubašnica, TZ Općine Malinska-Dubašnica, TZ Kvarnera, Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska, Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma i Hrvatski zbor nutricionista