Tiho krčko Silvestrovo

Fešte na otvorenom na Krku još na čekanju, “nema zime” za hotelske goste

Mladen Trinajstić

Hotel Malin će doček upriličiti za hotelske goste, a za »vanjske« samo ukoliko to mjere budu dopuštaleKRK – Usprkos epidemiološkim mjerama i ograničenjima koji uvelike otežavaju i logistički kompliciraju pripremu svih onih donedavno uobičajenih i sveprisutnih dočeka Nove godine, odnosno veselica koje ta noć sa sobom donosi, dio hotelijera s otoka Krka i ove se godine odlučio barem pokušati upriličiti takva slavlja.


U »projekt Nova godina«, sasvim očekivano, najambicioznije i najhrabrije ušli su upravo domaćini onih i dosad uvjerljivo najvećih i najmasovnijih takvih proslava, oni iz malinskarskog hotela Malin koji je proteklih godina, posebice onih predpandemijskih, bio jedno od najpopularnijih odredišta silvestarskih feštara. Iako se sve takve proslave ove godine pripremaju s određenom dozom neizvjesnosti i »rezerve«, s nadom da do nekih novih pandemijskih komplikacija i uvođenja strožih mjera ipak neće doći, poprilično je izvjesno da će spomenuti hotelski kompleks poznat po svome cjelogodišnjem radu i ove godine biti mjesto okupljanja i druženja, slavlja i zabave. Kako su nam predstavili otočni turistički djelatnici, predstavnici TZ-a otoka Krka koji su, uobičajeno, za sve koji razmišljaju o odabiru otoka Krka za najluđu noć, prigodno pripremili pregled mjesta koja u donošenju takve odluke »valja uzeti u obzir«, doček 2022. u Malinu će sasvim sigurno biti upriličen za hotelske goste, a za »vanjske« samo ukoliko tada važeće mjere to budu dopuštale.


Za sve ukuse


Kako god bilo, oni koji ondje naposljetku budu sudjelovali u silvestarskoj večeri i slavlju koje će se protegnuti do jutra prvog dana novoga ljeta, mogu očekivati različitim ukusima i preferencijama prilagođene zabave. Za mlade i one koji se takvima osjećaju dobar bi odabir mogao stoga biti plesni podij Malinove kongresne dvorane u kojoj će i ove godine za sve generacije biti upriličena »Young & fun« proslava. Uz nastup skupine L’amour, svi koji izdvoje 590 kuna (naravno, bude li doček omogućen i vanjskim gostima) ondje će moći uživati u »all inclusive« proslavi, uz svečanu novogodišnju večeru s hladnog buffeta i neograničenu konzumaciju pića. Onaj drugi – »klasičniji đir«, uz red hrane, red pića i plesa te nezaobilaznu zdravicu šampanjcem u ponoć, razmisliti bi mogli o proslavi koja će, po istoj cijeni, biti upriličena u restoranu tog hotela. Piće dobrodošlice, svečana večera sa sedam sljedova i veseli doček uz živu glazbu samo su dio onog što su domaćini sudionicima tog slavlja za tu priliku priredili, doznali smo od predstavnika tog malinskarskog hotela koji svima koji se ovih dana dvoume oko odabira mjesta dočeka, stoje na raspolaganju posredstvom svog rezervacijskog centra.


Od hotela do pršutane
Doček Nove godine također bi trebao biti upriličen i u krčkom hotelu Dražica, ali isključivo za hotelske goste koje ondje očekuju u sklopu već bukiranih agencijskih aranžmana. Tvrtka Hoteli Krk u okrilju koje posluje Dražica, novogodišnje će slavlje upriličiti i u svom drugom, značajno manjem objektu – Boutique hotelu Marina u kojem će se novogodišnja proslava odražati i za manju skupinu vanjskih gostiju. Iako su otočni hotelijeri koji su se tijekom novogodišnjih praznika odlučili otvoriti vrata svojih objekata na oprezu te iz dana u dan osluškuju i prate zasad ne baš sjajne informacije iz europskih zemalja iz kojih bi im u tim danima trebali pristići gosti, planovi za iduće razoblje ipak se kuju i u Vrbniku, u PZ-u Gospoja, koji bi svoj vinotel trebao popuniti za doček Nove godine.


Samo za hotelske, odnosno goste koji bi ondje tih dana trebali biti na smještaju, zabava bi u Vinotelu trebala biti organizirana uz meni s čak osam sljedova, i to po cijeni od 555 kuna po osobi te uz glazbenu pratenju skupine Cukar i kafe. Vrbenčani za Silvestrovo planiraju također popuniti i nedavno otvorenu Pršutanu u kojoj će posjetitelji, ostvare li se planovi njihovih domaćina, po cijeni od 395 kuna po osobi uživati u večeri s pet sljedova, ali i glazbi koju će izvoditi skupina Insula. Spomenimo na kraju i da dočeke na otvorenome, barem zasad, na otoku Krku nitko ne spominje, a što u okolnostima u kojima ispraćamo 2021. godinu – zapravo i ne čudi!


Otvorena i četiri kampa


Spomena je vrijedan i podatak da će, kakve god epidemiološke prilike u nas ili Europi bile, sasvim solidan broj otočnih smještajnih objekata raditi i ove zime. Nakon što se u sličnim okolnostima lani pokazalo da su mnogi gosti upravo otok Krk prepoznali kao sigurno utočište od posvuda prisutnih epidemijskim neprilika, ne čudi da se i ove zime dobar dio bodulskih domaćina odlučio na cjelogodišnji rad pa će tako, osim lani otvorenih otočnih kampova – omišaljskog Campinga Omišalj i krčkog Ježevac Premium Camping Resorta, ove zime još upogonjen biti i krčki kamp Bor, kao i kamp Martina u Malinskoj. Otvorenima bi do daljnjeg trebali ostati i brojni manji, obiteljski hoteli, pa tako i krčki Maritim, omišaljska Vila Eva, njivički Miramare, a uz njih i hotel Kanajt te hostel Kantun u Puntu, odnosno tamošnji B&B pansion Villa Maris. Još neko vrijeme radit će i vrbnički Vinotel Gospoja, osim u periodu od 9. siječnja do 11. veljače, kad će biti zatvoren zbog korištenja godišnjeg odmora.