Glazbeno-edukativni programi

Epidemija odgodila, ali ne i otkazala već pripremljene radionice krčke udruge “Muzika u koracima”

Mladen Trinajstić

Radionice startaju čim protuepidemijske mjere dozvoleMALINSKA – Iznenađenje koje to nije – tako bi u najkraćim crtama glasio zaključak tijeka »novog normalnog« koje se još jednom umiješalo u planove svih nas, riječi su kojima nas je o promjenama planova vezanih za već pripremljene glazbeno-edukativne programe izvijestila mag. mus. Slađana Čolović, čelnica i umjetnička voditeljica udruge »Muzika u koracima« sa sjedištem u krčkom naselju Brzac, a u organizaciji koje su ovih dana trebale krenuti njihove glazbene radionice o kojima smo nedavno izvijestili.
– Trenutačna situacija s pandemijom i protuepidemijskim mjerama primorala nas je, imajući prvenstveno na umu zdravlje i sigurnost svih prijavljenih polaznika tih programa, da premjestimo datum početka njihova održavanja, i to na najranije 21. prosinca, nastavlja Čolović.


Holistički pristup


– Mislimo da su mjere opravdane i sasvim razumne te da u ovim zaista teškim vremenima predstavljaju zalog povratka u neku bolju, kontroliraniju i zdraviju, nadamo se, i blisku budućnost. Svakako bismo voljeli istaknuti to da ovo nije odustajanje od naših već najavljenih glazbenih radionica, napominje čelnica spomenutog otočnog udruženja ističući da se predanost i odlučnost inicijatora glazbenih programa namijenjenih svim uzrastima otočana najbolje očituje u osnovnoj ideji i viziji udruge koja stoji iza tog, važećim mjerama sad u provedbi (privremeno) onemogućenog programa.
– Udaljenost od većih urbanih središta ne smije stajati na putu razvoja pojedinca i stoga trebamo stvoriti uvjete, ali i planirati obrazovne intervencije kako bi svakom pojedincu bilo omogućeno razvijanje vlastitih potencijala. Svatko može osjetiti glazbu raznim osjetilima, kvalitetno i aktivno razvijati vlastite vještine i interese, samo ako mu je pružen holistički pristup obrazovanju implementacijom sadržaja iz različitih područja, a program individualiziran prema njegovim afinitetima, kompetencijama i sposobnostima, nastavlja Čolović zahvaljujući pritom svima koji su dosad već prepoznali napore članica i članova udruge »Muzika u koracima«, posebice onima koji su se prijavili na neku od glazbenih radionica »na čekanju«.


Prijave u tijeku


– Sve one koji su se već prijavili, za daljnje dogovore kontaktirat će ih njihov mentor, a svi ostali koji se mogu pronaći u ponuđenim glazbenim radionicama te imaju volje i želje za uključenjem u programe glazbene edukacije koju pružamo mogu se i dalje prijavljivati putem naših mrežnih stranica, i to za radionice koje, kako sad stvari stoje, počinju s malom odgodom, odnosno od 21. prosinca, završila je naša sugovornica.
Kompletan program svih glazbenih radionica, kurikul te sve uvjete njihova pohađanja zainteresirani mogu pronaći na mrežnim stranicama muzikaukoracima.hr/glazbene-radionice, a sve dodatne informacije moguće je dobiti i posredstvom elektroničke pošte na [email protected] ili putem mobitela na broj 091/975-40-64, odnosno 091/203-08-55.