Lenta i kruna

Emma Maljić nova kraljica Lošinjskog karnevala

Bojan Purić

Gabrijela Đurić, Fay Kujundžić, Tamara Derokov, Emma Maljić, Klareta Sučić i Doris Kučić / Foto Bojan Purić

Gabrijela Đurić, Fay Kujundžić, Tamara Derokov, Emma Maljić, Klareta Sučić i Doris Kučić / Foto Bojan Purić

Prvom pratiljom proglašena je Tamara Derokov, a drugom pratiljom Gabrijela Đurić. Lentu za miss simpatičnosti dobila je Fay KujundžićUloga kraljice Lošinjskog karnevala pripala je Emmi Maljić koja je lentu i krunu dobila odlukom žirija na prvom ovogodišnjem maškaranom plesu u hotelu »Helios« na Čikatu.


Iako odaziv maškara nije bio velik, u izbor kraljice uključilo se čak devet kandidatkinja.


Prvom pratiljom proglašena je Tamara Derokov, a drugom pratiljom Gabrijela Đurić. Lentu za »miss simpatičnosti« dobila je Fay Kujundžić.
Još su u užem krugu za ulogu kraljice bile Ema Krstačić i Barbara Šurlina Bilić, a nakon prvog kruga iz kruga kandidatkinja ispale su Vanessa Pajtak, Anja Kedves i Mirjana Kujundžić.


Novu kraljicu okrunile su dosadašnja Doris Kučić, te Klareta Sučić, kojoj je Lošinjski karneval ranije dodijelio titule »vječne kraljice«.


Njih su dvije, uz predsjednika udruge »Lošinjski karneval« Edija Petrinića, činile žiri, koji je uz pomoć voditeljskog dvojca – Antonija Badurine i Đenis Ćepulo – podvrgnuo kandidatkinje zabavnim igrama i demonstraciji plesnih vještina, kao filtrima za izbor kraljice.


Na prvom maškaranom plesu nastupila je skupina »Macaklini«, održan je igrokaz »ispraćaja« kune, okupljene maškarane skupine su prodefilirale, a sljedeće okupljanje je za tjedan dana, na istom mjestu.