Odlična rekreacija

Dobrinjštinu pasaj i Kivni se utoćaj: Ove nedjelje vođena šetnja od Klimna do Dobrinja

Mladen Trinajstić

TZO Dobrinj

TZO DobrinjDOBRINJ – Udruga sportske rekreacije Kivna ove nedjelje organizira vođenu šetnju/uspon pod nazivom »Dobrinjštinu pasaj i Kivni se utoćaj«.


Šetnja će startati u 10 sati iz Klimna, ispred Sidra na mjesnoj obali. Uspon vodi starim kolnim putem do Dobrinja. Postoji mogućnost polaska iz Dobrinja (park Ogreni, oko 11.15/11.30 sati) gdje će se šetači moći pridružiti grupi koja će doći iz Klimna. Od Dobrinja do skretanja za Dolova hoda se asfaltom te je potreban oprez zbog vozila koja prolaze prometnicom, upozorava Boris Latinović, direktor TZO-a Dobrinj.


Dolaskom do Dolova ulazi se u srce Dobrinjske prašume gdje sudionike put vodi i do slapa Vretenica, po šumskim putevima.
Slijedi kraće »probijanje« kroz šumu do drugog slapa Skakavica nakon razgleda kojeg staza šetače vodi do Gostinjca te potom i do osnovne škole u Dobrinju.


Dalje će se ići kolnim putem do Stupice te se šetači potom vraćaju prema Klimnu.


Vođena šetnja besplatna je za sve njene sudionike, uz obaveznu prethodnu prijavu, a uz kotizaciju od 6 eura, šetači će se po povratku u Klimno moći okrijepiti ručkom.


Duljina staze je oko 13,5 km te je srednje zahtjevna, navode organizatori, napominjući da je predviđeno trajanje šetnje do pet sati.


Svi zainteresirani pozvani su prikladno se obući i obuti te obvezno ponijeti zaštitu od sunca i dovoljno tekućine.


Kontakt za prijavu je: 091/231-0979 (Iva Lončarić Tićak) ili e-mail: [email protected].