Tribulje

Dobrinjski Tlakaši pobjednici Fešte od maneštre

Ivan Volarić

Foto Ivan Volarić

Foto Ivan Volarić

Održan dobrinjski "masterchef" povodom Sv. Jelene u Tribuljama



Mještani Tribulja i Klanica, mjesta u sklopu općine Dobrinj, i ove su godine na Svetu Jelenu priredili nekoliko zanimljivih društvenih događanja.


Četvrtu godinu zaredom održan je boćarski turnir koji je okupio šest ekipa i ponovo najviše radosti donio “balačima” Sužana koji su u finalu svladali Kras (21:16).


U susretu za treće mjesto Rasopasno je bilo bolje od domaćina, Tribu(l)ja (21:8). Na jogu je bilo napeto i zanimljivo, ali ni približno kao na obližnjim stolovima, improviziranim kuharskim postajama gdje se sedam sastava, odreda s područja općine, ogledalo u sklopu prve Fešte od maneštre!




Foto Ivan Volarić


Prvi dobrinjski “masterchef”, kojim se na svojevrstan način odalo priznanje ovom tradicionalnom primorskom i bodulskom jelu, na kraju je pripao Dobrinjskim tlakašima (Tomislav Štefančić, Srđan Ilić, Davor Radivoj i Ivan Bolkovac), ispred sastava Balavica (činile su ga isključivo djevojke) i favoriziranog sastava Lovaca sto plus.


Sve ekipe dobile su tri obvezna sastojka (fažol, suho meso i vodu), a sve ostalo je onda bilo pitanje njihove kreativnosti i kuharskog umijeća.


Tročlani žiri, kojega su činili načelnik općine Dobrinj Neven Komadina, Boris Latinović (direktor) TZ Dobrinj i Ivica Gržetić (MO Tribulje-Klanice), nije imao lagan zadatak.


Organizatori su im otežali posao utoliko što sve do proglašenje pobjednika nisu znali čiji uzorak su kušali i ocjenili.


Time je onemogućena svaka mogućnost “manipulacije” s članovima žirija, a prema njihovu kasnijem priznanju nije bilo previše dvojbi oko pobjednika.


Tlakaši su spremili najukusniju maneštru na radost svojih navijača, a posebno supruga koje će im očito ubuduće morati ustupiti više mjesta u kuhinji.


S obzirom na interes koji je pobudilo prvo izdanje ovog zanimljivog kulinarskog natjecanja (stotinjak posjetitelja dobilo je priliku kušati sva pripremljena jela) nema sumnje da će organizatori iduće godine morati razmisliti o dodatnom prostoru na kojem će smjestiti zainteresirane kuharske ekipe.