68.000 gostiju

Direktorica TZ Krka: Gužva je na otoku, teško se može naći smještaj

Portal Novi list

Foto Mateo Levak, Mladen Trinajstić

Foto Mateo Levak, Mladen Trinajstić

Oko 68.000 gostiju provodi odmor kod nas. Popunjeni su i kampovi i hoteli i obiteljski smještaj, rekla je Majda ŠaleMajda Šale, direktorica Turističke zajednice otoka Krka, za Dnevnik N1 poručila je da je na otoku takva gužva da se teško može naći smještaj


“Gužva je na otoku, teško se može naći smještaj. Oko 68.000 gostiju provodi odmor kod nas. Popunjeni su i kampovi i hoteli i obiteljski smještaj”, rekla je za N1 direktorica TZ-a Krka.


Dosad je ostvareno sedam posto noćenja više nego 2020., a u odnosu na 2019. su na 80 posto ukupnih noćenja – kod kampova je 90 posto, obiteljski smještaj 90 posto, a hoteli su na skoro 80 posto. No Majda Šale ističe da nisu svi hoteli otvoreni.
Zadovoljni su, kaže, i velikim brojem domaćih gostiju, pored tradicionalnih – Nijemaca (32 posto), Slovenaca i Austrijanaca, a dolaze i Česti i Mađari.


Kaže da su sa strepnjom ušli u ovu turističku sezonu, a sada su se malo opustili.


“Na otoku Krku epidemiološka situacija je pod kontrolom. Može se očekivati jako dobra sezona, pogotovo ako bude trajala i iza 15. kolovoza. Otok Krk u podsezoni ima dobru ponudu”, rekla je Šale.


Testiranja su moguća u svim mjestima na otoku, kazala je.


“Gosti koji su tu osjećaju se sigurno, zato i dolaze u tolikom broju”, poručila je za N1.