Kulturni Dobrinj

Damir Martinović Mrle na dobrinjskoj Čitabi čita dvije prekrasne priče za najmlađe

Portal Novi list

Foto promo

Foto promo

Dobrinjsku čitabu zatvorit će ovog četvrtka, 24. lipnja u 20 sati



Projekt ‘Kulturni Dobrinj’ obilježava Godinu čitanja u Hrvatskoj kroz video serijal nazvan Čitaba, a nastao je u suradnji Ivana Bojčića, bubnjara Leta 3 te Turističke zajednice Općine Dobrinj.


Nakon već dvije održane Čitbbe na kojima su gostovali autori Enver Krivac te Igor Beleš, ovog četvrtka, 24.6. u 20:00 sati Čitabu će zatvoriti Damir Martinović Mrle, koji će nam čitati čak dvije prekrasne priče za najmlađe.


Iako je Mrle svima najpoznatiji kao osnivač Leta 3,o njegovoj svestranosti i stvaralaštvu moglo bi se pisati nadugo i naširoko.




Dobitnik je niza glazbenih nagrada, osim za Let 3 stvara glazbu za kazališne predstave i filmove, od kojih je za glazbu iz filma Sonja i Bik osvojio i Zlatnu Arenu.


Na kazališnim daskama surađuje s mnogim istaknutim imenima kao što su Paolo Magelli, Ivica Buljan, Senka Bulić i drugi, a radi glazbu zajedno sa svojom Ivankom Mazurkijević s kojom je, uz ilustratoricu Lanu Letović Perčin, i autor slikovnice za djecu Kišni Razdraganci.


Za istoimeni album koji prati slikovnicu nagrađen je glazbenom nagradom Porin za Najbolji dječji album.


Za Ideju i realizaciju Čitabe zaslužni su Ivan Bojčić, riječki glazbenik, pokretač projekta Kulturni Dobrinj i Damir Jevtić, snimatelj, fotograf i redatelj, čovjek ogromnog iskustva koji sudjeluje na brojnim projektima radeći glazbene, promotivne i informativne video materijale.