Prijem

Creski umirovljenici slave cijelog vikenda

Walter Salković

Karmelo Kamalić, Mauricio Pinezić, Marin Gregorović, Lina Negovetić i Bruna Deželić / Foto Walter Salković

Karmelo Kamalić, Mauricio Pinezić, Marin Gregorović, Lina Negovetić i Bruna Deželić / Foto Walter Salković

Primanje kod creskoga gradonačelnika u povodu Međunarodnog dana starijih osobaMeđunarodni dan starijih osoba, odlukom UN-a, obilježava se 1. listopada, a creski umirovljenici proslavu su »rastegnuli« na cijeli vikend.


U petak je predsjednika udruge Mauricija Pinezića i članove izvršnog odbora primio gradonačelnik Marin Gregorović te su razgovarali o temama koje zanimaju Cresane treće životne dobi, a to su novi dom za umirovljenike, pomoć starijim osobama koje žive same, organizacija raznih edukacija, ali i proslava 25. obljetnice samostalnog djelovanja udruge.


– U ovom mandatu Primorsko-goranska županija planira izgraditi nekoliko novih domova za starije, a jedan bi trebao biti u Cresu – rekao je gradonačelnik Gregorović kojem je to bilo jedno od predizbornih obećanja.
Umirovljenici su izrazili želju da s gradonačelnikom mogu porazgovarati barem jednom godišnje, na što im je on odgovorio da kod njega mogu doći kad god im treba.


Sunčani subotnji dan stariji će Cresani iskoristiti za organiziranu šetnju Lungomarem sv. Mikule.


Okupljanje je na Trgu Frane Petrića kod fontane u 14.30 sati, a organizatori poručuju sudionicima da ponesu maskice i puno dobre volje.


I nedjelja će biti u znaku starijih osoba jer će u Belom 102. rođendan proslaviti najstarija otočanka Domenica Zec, poznatija kao teta Dunčica.


Svim tim događanjima treba pridodati i predavanje održano u četvrtak uoči Dana umirovljenika u prostorijama Zajednice Talijana – na temu »Imunosni odgovor« govorio je prof. dr. Juraj Sepčić, ali ne samo starijim sugrađanima jer je pitanje imuniteta vrlo aktualno u vrijeme pandemije koronavirusa.