Vandalizam

Čak četiri kontejnera stradala u požaru u Puntu

Mladen Trinajstić

Stradali kontejneri / Foto PONIKVE

Stradali kontejneri / Foto PONIKVE

Za ovaj požar na lokaciji udaljenoj od naselja nema drugog objašnjenja od vandalizma, odnosno namjernog paljenja čiji je jedini cilj bio izazivanje štete, rekao nam je nadalje Jurešić 


KRK – Dolaskom hladnijih dana i početkom sezone grijanja, sve češće se događaju požari, i to ne samo na građevinama, već nažalost – i na spremnicima za odvojeno prikupljanje otpada postavljenim na javim površinama. Nakon što su prije desetak dana gorjeli novopostavljeni poluukopani spremnici u starom dijelu naselja Punat, prošlog je tjedna izgorio i kontejner za miješani komunalni otpad u centru naselja Dobrinj.


– Za oba slučaja najvjerojatnijim se uzrokom zapaljenja smatra neodgovorno bacanje vrućeg pepela ili ugljena – predstavio nam je Ivan Jurešić, pomoćnik direktora krčkog komunalnog društva Ponikve eko otok Krk, koji je ujedno zadužen i za organiziranje, odnosno rukovođenje sustavom gospodarenja otpadom na otoku Krku. Najnoviji slučaj zbio se ovog tjedna, ponovo u Puntu, gdje su u požaru koji se proširio uništena čak četiri kontejnera postavljena ispred reciklažnog dvorišta. Za ovaj požar na lokaciji udaljenoj od naselja nema drugog objašnjenja od vandalizma, odnosno namjernog paljenja čiji je jedini cilj bio izazivanje štete, rekao nam je nadalje Jurešić, uputivši pritom apel svim žiteljima otoka Krka da se ponašaju odgovorno.
– Apeliramo na stanovnike našeg otoka da se ponašaju odgovorno prema sebi i cijeloj zajednici, pogotovo prema vatrogascima koji, svjedočimo sad tome, prečesto moraju gasiti ovakve nepotrebne požare, ali i prema zajedničkoj imovini svih nas koji kroz plaćanje računa ujedno plaćamo i posljedice ovakvih štetnih postupanja – zaključili su otočni komunalci.