Predizborna putovanja

Butković i Cappelli s lošinjskim HDZ-ovcima

Bojan Purić

Butković i Cappelli u društvu lošinjskih HDZ-ovaca / Snimio B. PURIĆ

Butković i Cappelli u društvu lošinjskih HDZ-ovaca / Snimio B. PURIĆ

Butković je govorio o aktualnim infrastrukturnim projektima na ovom području; obnovi ceste od Porozine do Cresa te od Osora do Nerezina, prekategorizaciji ceste od Malog do Velog Lošinja u državnu i njenu obnovu tijekom sljedeće četiri godine, lošinjskom aerodromu, a naročito o lukama na Unijama te u uvali Mrtvaška na jugu otoka Lošinja 


MALI LOŠINJ  Svatko o projektima iz svojeg resora, za predizbornog susreta s ovdašnjim članovima stranke i drugim zainteresiranim građanima, govorila su prva dvojica kandidata HDZ-a s liste u VIII. izbornoj jedini, Oleg Butković i Gari Cappelli – u dosadašnjoj Vladi RH ministri mora, prometa i infrastrukture, odnosno turizma.


Butković je govorio o aktualnim infrastrukturnim projektima na ovom području; obnovi ceste od Porozine do Cresa te od Osora do Nerezina, prekategorizaciji ceste od Malog do Velog Lošinja u državnu i njenu obnovu tijekom sljedeće četiri godine, lošinjskom aerodromu, a naročito o lukama na Unijama te u uvali Mrtvaška na jugu otoka Lošinja.
Cappelli je za temu imao stipendije za otočne učenike koji se upisuju u turističke smjerove, PDV u turizmu s oslobađanjem od PDV-a u prve dvije godine onima koji investiraju u turizmu.


Istaknuo je i da su trenutno Rovinj, Lošinj i Umag predvodnici hrvatskog turizma, a da očekuje da i južni Jadran turistički živne uvođenjem letova prema Dubrovniku, Splitu i Zadru u srpnju. 


Predizbornom predstavljanju Butkovića i Cappellija prisustvovali su članovi svih tabora koji pretendiraju na čelna mjesta u lošinjskoj HDZ-ovoj organizaciji – dovršetak unutarstranačkih izbora najavljen je za razdoblje nakon izbora za Hrvatski sabor.