Ministarstvo

Butković dodijelio sredstva za projekte Lučke uprave Rab

Hrvoje Hodak

Riva se priprema za sezonuMinistarstvo mora, prometa i infrastrukture dodijelilo ŽLU Rab sredstva za sufinanciranje četiri projekata sanacije i rekonstrukcije na području otoka Raba


Na poziv gradonačelnika Nikole Grgurića danas je održan kratki radni sastanak s ravnateljem Lučke uprave Rab Nenadom Debelićem na temu radova u luci Rab i pripreme rive za sezonu kako bi se osposobila za korištenje pješaka i brodara.


Prema informacijama dobivenim od ravnatelja predviđeno je da se do 1. lipnja prva veća dionica osposobi za korištenje, a krajem tjedna očekuje se nastavak razgovora i dogovor oko korištenja preostalog dijela rive.
Ovom mu je prilikom gradonačelnik predao sporazume koji mu je na jučerašnjem potpisivanju sporazuma o sufinanciranju „Sanacija partera šetališta fra. Odorika Badurine u Gradu Rabu – 3. dionica“ u 2023. godini uručio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.


Na temelju evaluacije projektnih prijedloga, a koji su zaprimljeni sukladno Javnom pozivu za dostavu projektnih prijedloga za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekta podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture u 2023. godini, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je dodijelilo ŽLU Rab financijska sredstva u cjelokupnom iznosu od 950.000,00 eura.


Dodijeljena sredstva odnose se na sufinanciranje projekata „Sanacija i rekonstrukcija luke Kamporska Draga“, „Sanacija obalnog zida i izrada sidrenog sustava obale Petra Krešimira IV u luci Rab” te „Sanacija i rekonstrukcija luke Melak – II. faza“ i „Rekonstrukcija i sanacija obale u luci San Marino“.