PRVO PA - MEDALJA

Bronca na državnom prvenstvu još jednom potvrdila potencijal krčkih mažoretkinja

Mladen Trinajstić

Iako im je to prvo Državno prvenstvo, kadetkinje su u kategoriji formacije bile brončane, a sjajan uspjeh ostvaren je i u neformacijamaKRK – Mažoretkinje otoka Krka vratile su se iz Ogulina gdje se proteklog vikenda održavalo Državno prvenstvo mažoretkinja. Iako im je to prvo Državno prvenstvo, djevojke su ostvarile odličan uspjeh. Natjecale su se u kategoriji koja je brojala čak 31 formaciju, i u kategoriji neformacije koja je brojala 26 takvih izvedbi. Kadetkinje u kategoriji formacije osvojile su visoko treće mjesto, odnosno brončanu medalju i prvi put podignule svoj ekipni pehar.


Iskazale se i juniorke


Osim u formacijama, sjajan uspjeh ostvaren je i u neformacijama gdje se u kategoriji solo juniorke natjecala Leona Jelenčić koja je na koncu zauzela visoko peto mjesto. U kategoriji juniorke duo krčki tandem u sastavu Paula Žic i Leona Jelenčić osvojio je još jedno peto mjesto i na taj način potvrdio odličnu kvalitetu i sjajnu budućnost za ovaj mladi mažoret tim.


Ovaj uspjeh nije došao slučajno. Iza njega stoje sati i sati treninga i brojnih odricanja, kako za djevojke, tako i za njihovu trenericu Elizabetu Mikelj. – Ovaj sjajni rezultat ogroman je vjetar u leđa cijelom timu. Državno prvenstvo proteklo je u sjajnom raspoloženju koje je bilo prepuno emocija, a pogotovo na proglašenju, gdje su se izmjenjivali osmijesi i suze radosnice na licima mladih Krčanki, kaže nam njihova trenerica. Djevojke su primile mnoštvo čestitki, ali posebno ih vesele čestitke dobivene od brojnih trenera, sudaca i voditelja mažoret timova koji su svi složni u konstataciji da su Mažoretkinje otoka Krka tim s ogromnim potencijalom i da neće trebati dugo čekati da se djevojke popnu na najvišu stepenicu i ponesu titulu državnih prvakinja.


Pripreme za New York
Djevojke će sada proslaviti ovaj uspjeh, a nakon toga krenuti s pripremama za svoju prvu prekooceansku turneju koja će ih u listopadu odvesti u New York. Moramo podsjetiti da su djevojke i do sada uspješno promovirale Zlatni otok diljem Europe, gostujući u 16 europskih gradova poput Barcelone, Rima, Nice, Monte Carla, ističe Mikelj.


S obzirom na to da se radi o jednoj od najmlađih udruga na otoku Krku, ovaj je uspjeh još i veći, a otok Krk može biti ponosan na svoje mlade ambasadorice. U međuvremenu, Mažoretkinje otoka Krka pozivaju sve djevojke i djevojčice u dobi od 5 do 25 godina da im se pridruže i zajedno s njima plešu, putuju i natječu se. Sve informacije o načinu uključenja u to udruženje mogu se dobiti putem maila [email protected] ili na 098 – 260 608, a može ih se kontaktirati i putem Facebook, odnosno Instagram stranice Mažoretkinje otoka Krka.


Brončani tim


Djevojke koje su osvojile brončanu medalju su: Kiara Zeko, Laura Nikić, Katarina Žic, Nola Pajić, Laura Polonijo, Ivana Mihelčić, Tisa Mrakovčić, Veronika Dminić, Ema Butković, Katja Pavlović, Leona Dokić, Gala Šimunić, Idora Galjanić, Kiara Mišta, Marija Frate, Tea Antić, Rea Hunjadi, Julija Mrakovčić, Lena Ilić i Nika Knežević.