Opet povezani

Bili smo na prvoj jutarnjoj plovidbi novouspostavljene brodske linije Barbat – Rab – Barbat

Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Ova nekoć uobičajena linija ponovno je uspostavljena na inicijativu Grada Raba, a temeljem objavljenog javnog natječaja koncesiju je dobila Brodomehanika Brnabić, vlasnika Denisa BrnabićaPrvoga dana kolovoza točno u 8:00 sati sa svoje početne stanice na Kaštelu startala prva povratna brodska linija koja će nakon dugo godina ponovno povezivati Barbat s lukom Rab, dodirujući između još tri stanice, dvije u Barbatu i jednu u Banjolu.


Ova nekoć uobičajena linija ponovno je uspostavljena na inicijativu Grada Raba, a temeljem objavljenog javnog natječaja koncesiju je dobila Brodomehanika Brnabić, vlasnika Denisa Brnabića.


S obzirom da je obavijest o uspostavi ove linije objavljena svega dan ranije, teško je bilo očekivati da će već na prvoj jutarnjoj liniji biti putnika, no dvoje njih koji su u brodicu “Franko” ušli na stanici kod restorana “Banjol”, uživalo je u “gratis” plovidbi do grada kojom ih je počastila posada RabLinea, koncesionara Brodomehanike Brnabić.
Ukoliko se pokaže potreba, doznali smo od gospodina Denisa Brnabića, osim 9 metara duge i 3 metra široke brodice “Franko”, registrirane za prijevoz 12 putnika, u pričuvi je još jedan “zamjenski” brod sličnih gabarita, no trebat će proći neko vrijeme da se linija uhoda i da turisti, ali i domaći ljudi, uvide sve njezine prednosti. Prva jutarnja linija idealna je primjerice za sve one goste koji žele dan provesti na izletničkim brodovima usidrenima u rapskoj luci, a da pritom ne moraju automobilima dolaziti do grada gubeći vrijeme na traženje parkinga.


No, na sezonskom redu plovidbe RabLinea, koji će vrijediti do 15. rujna, osim prve jutarnje, nalazi se još šest povratnih linija tijekom dana, a izvan glavne turističke sezone, dakle od 15. rujna pa sve do 15. lipnja, u planu je održavanje jedne linije tjedno i to najvjerojatnije nedjeljom, ukoliko vremenski uvjeti to budu dozvoljavali.


Posadi brodice “Franko” i svim njezinim budućim putnicima, želimo uspješnu plovidbu i mirno more.