Koronavirus

Ažurirani podaci o adresama i terminima testiranja na otoku Krku. Ovo su novosti i cijene

Mladen TrinajstićKRK – Javnosti su predstavljene ažurirane informacije o svim adresama kao i terminima u kojima je moguće na Krku obavljati testiranja na COVID-19 bolest. Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ-a u ispostavi lociranoj u krčkom Domu zdravlja, na adresi Vinogradska ulica 2b, PCR i BAT testiranja na COVID-19 obavljat će ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 9 sati. Srijedom, subotom i nedjeljom se ne radi.


PCR testiranje obavlja se temeljem liječničke uputnice ili na osobni zahtjev, uz plaćanje. Pacijenti se prilikom testiranja identificiraju važećom zdravstvenom iskaznicom, a prilikom testiranja na vlastiti zahtjev uz predočenje osobne iskaznice ili putovnice. Cijena testiranja je 390 kuna, a plaća se u gotovini, u kunama. Za testiranje nije potrebno naručivanje, no preporuka je prije testa ispuniti narudžbenicu NZZJZ-a PGŽ-a te je donijeti na mjesto testiranja. Rezultati su gotovi u roku od 48 sati, a nalaz je dostupan na hrvatskom i engleskom jeziku.


Za BAT testiranje također nije potrebno prethodno naručivanje. Cijena testiranja je 125 kuna, a plaća se u gotovini. Rezultati testiranja gotovi su u roku od 30 minuta, a nalaz je na hrvatskom i engleskom jeziku. Ponedjeljkom i srijedom, od 14 do 18 sati, provodi se isključivo BAT testiranje za djelatnike javnih ustanova koji test moraju predočiti na radnom mjestu. Kontakt je moguć telefonom na broj 051 221 955, kao i elektroničkom poštom na adresu [email protected] U Domu zdravlja PGŽ-a, Ispostavi Krk, BAT testiranje se pred glavnim ulazom provodi svakodnevno, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 6.30 do 10 sati. Za testiranje nije potrebno naručivanje, a cijena testiranja je 100 kuna.
Brzo antigensko testiranje, osim u Krku, moguće je i u sjedištu tvrtke SVILAlife u Omišlju, na adresi Poje 1. U ovoj zdravstvenoj ustanovi smještenoj u zgradi ambulante Adria Polymers (ex-Dina Petrokemija), BAT testiranja se provode svakim danom od 7 do 21 sat. Za testiranje je potrebno naručivanje, i to putem internetske stranice: bat-hr.eu. Cijena je 150 kuna, rezultati su dostupni u roku od svega 15 minuta, a izdaju se na hrvatskom i engleskom jeziku. U ambulanti je omogućeno i izdavanje digitalnih COVID-potvrda.