Aktivno ljeto za klince u Krku i Malinskoj: Besplatni tečaj plivanja i ljetna škola jedrenja

Mladen Trinajstić

Foto: M. TRINAJSTIĆ

Foto: M. TRINAJSTIĆ

GD Crvenog križa Krk u suradnji s krčkom i malinskarskom turističkom zajednicom organizira program plivačke obuke za djecu od 5 do 8 godina, a JK Malinska organizira i ljetnu školu jedrenja, besplatnu za djecu s područja Općine Malinska-DubašnicaKRK/MALINSKA – Gradsko društvo Crvenog križa Krk, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Krka, i ove godine organizira besplatnu obuku za neplivače, mališane predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, u dobi od pet do osam godina. Kako ističu organizatori, djeca se tijekom programa plivačke obuke oslobađaju straha od vode, uče osnovnim tehnikama plivanja i pravilnom disanju, a sve kroz igru i zabavne aktivnosti prilagođene njihovom uzrastu.


Mališani su tijekom edukacije osigurani, a s njima će u svladavanju plivačkih vještina raditi iskusni, školovani i za takve aktivnosti osposobljeni treneri, profesori kineziologije. Kako doznajemo od Marije Jakominić, ravnateljice GDCK-a Krk, obuka će na jednoj od krčkih plaža biti organizirana tijekom srpnja i kolovoza, u poslijepodnevnim satima radnih dana, a sve sukladno prethodnom dogovoru s roditeljima.


Dodatne informacije o ovim besplatnim plivačkim radionicama moguće je u Gradskom društvu Crvenog križa Krk dobiti svakim radnim danom između 9 i 13 sati, pozivom na broj telefona 051/221-094. Prijave za sudjelovanje djece u ovom programu moguće su do petka, 18. lipnja.


Optimisti
Sličan program tijekom ljetnih će mjeseci biti organiziran i na području Općine Malinska-Dubašnica. Svi roditelji i skrbnici budućih malih plivačica i plivača, svoje mališane (također do 18. lipnja) mogu prijaviti pozivom na broj 051/859-207, dok je dodatne informacije o programu koji će i u Malinskoj voditi GDCK Krk moguće dobiti upitom na e-mail adresu [email protected]


Spomena je vrijedna i najava skorašnje provedbe ljetne škole jedrenja, također djeci namijenjenog programa koji će u Malinskoj ovog ljeta organizirati iskusni jedriličari iz JK-a Malinska. Ljetna jedriličarska škola za klasu optimist djeci će predstaviti i približiti jedriličarski sport, ali i naučiti ih osnovama o jedrilicama, jedrenju i vezivanju uzlova. Osim toga, polaznici će saznati ponešto više o vjetrovima i ponašanju na moru, te k tome još i upoznati nove prijatelje, a sve to u prisustvu trenerice Katarine Kraljić i dugogodišnjeg trenera Vida Kraljića.


Na kopnu i moru


Treninzi su na rasporedu od ponedjeljka do petka, u jutarnjim terminima (od 9 do 13 sati), a ljetna nastava na kopnu i moru započinje već 21. lipnja, u 10 sati. Svi zainteresirani moraju zadovoljiti dva osnovna uvjeta – završen najmanje prvi razred osnovne škole te osnovne plivačke vještine. Jedriličarska »školarina« iznosi 1.000 kuna, a đacima s područja Općine Malinska-Dubašnica lokalna će uprava u potpunosti pokriti cjelokupni trošak sudjelovanja u tom sportsko-rekreacijskom i edukativno-odgojnom programu.


Upisni je obrazac moguće ispuniti putem poveznice dostupne na internetskim stranicama Općine, a za sve dodatne informacije o programu na raspolaganju stoje koordinatori i treneri, i to na brojevima mobilnih telefona 098/161-13-70, odnosno 098/986- 10-54.