Advent u Omišlju i Njivicama: Paljenje adventske svijeće i otvorenje klizališta

Mladen Trinajstić

Subtitle Jedino klizalište na otoku Krku bit će »u pogonu« sve do 9. siječnja, a radno vrijeme će mu do 23. prosinca biti od 17 do 20 sati te vikendima od 12 do 20 sati. Tijekom školskih praznika, od 27. prosinca, moći će se klizati od podneva do 20 satiOMIŠALJ – U Omišlju i Njivicama svako godišnje doba ima svoju posebnu priču, pa ćemo tako i kraj ove godine obilježiti i uljepšati našom umnogome posebnom božićnom pričom. Rekla nam je to, predstavljajući i najavljujući bogat i raznovrstan »hodogram« predbožićnih zbivanja, Andrea Orlić Čutul, direktorica Turističke zajednice općine Omišalj. Početak priče je planiran za ovu subotu kad će se u centru Omišlja upriličiti tradicionalno paljenje prve adventske svijeće, uz nastup župnog zbora i solista.
Naša sugovornica ističe i da će ugođaju prvog adventskog vikenda pridonijeti i događanja koja će se iste večeri, od 19 sati, odvijati u Društvenom domu Omišalj. Ondje se, naime, progodnim koncertom Matije Cveka i skupine The Funkensteins otvara – sezona klizanja.


Jedino klizalište na otoku Krku bit će »u pogonu« sve do 9. siječnja, a radno vrijeme će mu, do 23. prosinca, radnim danima biti od 17 do 20 sati te vikendima od 12 do 20 sati. Tijekom školskih zimskih praznika, od 27. prosinca pa do zatvaranja tog kompleksa, klizanje će biti omogućeno od podneva pa do 20 sati. Cijena najma klizaljki je i više no prihvatljivih 20 kuna po satu. Spomen-park u Omišlju mjesto je održavanja one druge naše božićne priče, nastavlja direktorica omišaljskog TZ-a, predstavljajući da će taj lokalitet, uz prigodnu ugostiteljsku ponudu, biti mjesto druženja mališana s Djedom Božićnjakom. Petcima i vikendima, sve do 24. prosinca, ondje će se tako odvijati zanimljiv i raznolik koncertni program, uz nastupe Coffee shop benda, skupina The Elephant in the room, odnosno Loose trio benda. Božićnu idilu upotpunit će i prosinački koncertni nastupi Pjevačkog zbora mladih »Josip Kaplan« te Marka Tolje.


Andrea Orlić Ćutul, direktorica TZ Omiššalj / M. TRINAJSTIĆ


– U našu se priču uključio i kamp Omišalj, pa će se, od 10. do 12. prosinca, ondje održati i Omijev adventski vikend uz Djeda Božićnjaka, nastupi DJ-a te uz primamljivu gastroponudu namijenjenu svim posjetiteljima i gostima tog i ove zime otvorenog kamping kompleksa. Čarobni svijet orašara, veliko božićno drvce, prigodno dekorirani photo-point te raskošna dekoracija s tisućama lampica izvješenih duž Ribarske obale u Njivicama, uvjereni smo, oduševit će sve posjetitelje i tog drugog našeg turističkog središta.
Niti ondje neće nedostajati glazbe, pa će se božićni koncert zbora Concordia discors održati ispred njivičke župne crkve. U Društvenom centru Kijac 6. prosinca očekuje nas i već tradicionalni doček Svetog Nikole, kao i podjela darova koje će spomenuti svetac ovog puta donijeti ovdašnjim mališanima, a u planu je i predstava za djecu »Božićna priča« kazališne produkcije Scena Gorica koja će se 23. prosinca također održati u istom tom njivičkom društvenom prostoru – zaključila je direktorica TZO-a Omišalj. Napomenula je i da je cjelokupni program, s točnim vremenskim rasporedom svih adventskih zbivanja, javnosti predstavljen na web-stranici TZO-a Omišalj: visit-omisalj-njivice.com.