Općina Lovran

Započeti radovi na uređenju obalne šetnice od Lovrana do Medveje

P. N.

Foto Općina Lovran

Foto Općina Lovran

Izgradnjom konzolnih mostova između Lovrana i Medveje dobit će se 243 metara šetnice te će se njima omogućiti neometano kretanje pješaka uzduž državne prometnice D66 na dionici Lovran – MedvejaOpćina Lovran nastavlja s uspješnim investicijskim ciklusom, pa su tako u srijedu započeti radovi na uređenju obalne šetnice, odnosno započeta je izgradnja konzolnih mostova između Lovrana i Medveje.


U prilog važnosti ovog projekta za općinu Lovran i njezine stanovnike  govori činjenica da su ovo prvi radovi na uređenju i produljenju obalne šetnice u novijoj povijesti.


Izgradnjom konzolnih mostova između Lovrana i Medveje dobit će se 243 metara šetnice te će se njima omogućiti neometano kretanje pješaka uzduž državne prometnice D66 na dionici Lovran – Medveja, a koji su do sada bili primorani hodati prometnicom, što je posebno pričinjavalo problem za sigurnost pješaka i neometano odvijanje cestovnog prometa u vrijeme turističke sezone.
Općina Lovran ovim će projektom značajno unaprijediti povezanost Lovrana i Medveje, omogućiti sigurnije kretanje pješaka te dodatno oplemeniti turistički potencijal Lovrana.


Projektom je predviđena izgradnja nogostupa duljine 250 m, ukupne površine 750 kvadratnih metara, a vrijednost projekta iznosi gotovo 583.000,00 kn. Očekivano trajanje radova je 75 dana, što podrazumijeva završetak radova do početka turističke sezone.