U Lici položio život za obranu domovine

Zapaljene svijeće na 31. godišnjicu pogibije Marina Cvetkovića

Aleksandra Kućel Ilić

Otac Marina Cvetkovića na jučerašnjoj komemoraciji / Foto GRAD OPATIJA

Otac Marina Cvetkovića na jučerašnjoj komemoraciji / Foto GRAD OPATIJA

Marinov otac Marin i sestra Sanja zajedno s gradonačelnikom Fernandom Kiriginom i direktorom tvrtke Opatija 21 Igorom Štokom zapalili su svijeće za Marina i deset njegovih suboraca, Opatijaca koji su poginuli u Domovinskom ratu 


 


OPATIJA – Trideset i jedna je godina prošla od tragične pogiblje Opatijca Marina Cvetkovića koji je svoj život za obranu domovine položio 12. prosinca 1991. godine na ličkom bojištu. Njegovo ime s ponosom nosi opatijska sportska dvorana u holu koje su Marinov otac Marin i sestra Sanja zajedno s gradonačelnikom Fernandom Kiriginom i direktorom tvrtke Opatija 21 Igorom Štokom zapalili svijeće za Marina i deset njegovih suboraca, Opatijaca koji su poginuli u Domovinskom ratu – objavljeno je na mrežnim stranicama Grada Opatije.
Marino Cvetković rođen je 14. veljače 1967. godine. U Opatiji je završio osnovnu i srednju školu te je radio u Kvarner Expressu i Liburnija Riviera Hotelima. Bio je veseo, marljiv, pošten, omiljen među prijateljima i poznanicima, sportaš posebno zaljubljen u košarku. U listopadu 1991. godine dragovoljno se prijavio u 111. brigadu ZNG-a te je bio raspoređen za zamjenika zapovjednika III. satnije proslavljene A bojne i pošao na bojišnicu u Liku gdje su njegovi momci i on odmah uletjeli u žestoke bitke protiv neprijatelja. Na mjestu pogibije Marina Cvetkovića, nedaleko malog ličkog sela Ramljani, postavljeno je spomen-obilježje koje članovi opatijskih braniteljskih udruga redovito posjećuju i odaju počast stradalim suborcima.