Ljeto na Ljetnoj

Virtuoz Maksim Mrvica uveo Opatiju u ljeto i ljetnu bajku

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Koketirajući na poseban način s vjernom opatijskom publikom, izvodeći popularne klasične i crossover skladbe, Maksim je s lakoćom prenosio energiju izvedbe uživoOPATIJA  Ljeto na Ljetnoj u Opatiji otvoreno je danas spektakularnim koncertom proslavljenog hrvatskog pijanista Maksima Mrvice.

Foto galerija: Maksim Mrvica na Ljetnoj pozornici u Opatiji Foto: Marko GracinBio je to prvi veliki događaj na otvorenome u ovoj sezoni ususret ljetu i prvi nakon djelomičnog ublažavanja epidemioloških mjera, te je mnogobrojna publika uživala u vrhunskom glazbenom performansu pod vedrim, zvjezdanim nebom.


Sve su karte rasprodane, a Mrvica kojemu ovo nije bio prvi nastup na Ljetnoj, još jednom je pokazao svoju virtuoznost i sposobnost da izvedbom i stylingom hipnotizira slušatelje i mnoge među njima pretvori u fanove koji će strpljivo čekati njegov potpis na CD-u.
Koketirajući na poseban način s vjernom opatijskom publikom, izvodeći popularne klasične i crossover skladbe, s lakoćom je prenosio energiju izvedbe uživo. Sve je pratio prigodni light show dostojan ovakvoj priredbi koju su nakon dugih mjeseci bez koncerata i svirki u »live verziji« mnogi s nestrpljenjem iščekivali.


Klasična glazba se pod prstima 46-godišnjeg Maksima Mrvice spojila s pop i rock glazbom i pretvorila u muzičku bajku.


Ovim je nezaboravnim koncertom najavljeno iznimno bogato ljeto uz različite programe na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Energični pijanist pokazao je da se u Opatiji osjeća »kao kod svoje kuće«, te je publika imala priliku uživati u bogatom repertoaru koji je uz neizbježnu klasiku uz koju »sve počinje« varirao u rasponu od filmske glazbe, do popa i elektronike u pratnji vrhunskog glazbenog sastava.


Na početku koncerta publiku je pozdravio ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i pozvao sve koji to žele da se pridruže i na ostalim priredbama ovogodišnjeg Ljeta na Ljetnoj.Za dolazak na koncert otvorenja Ljeta na Ljetnoj nije bilo potrebno imati potvrdu o cijepljenju ili negativan test na Covid-19, već je bilo dovoljno kupiti ulaznicu, te sa sobom ponijeti dobru volju i želju za opuštajućim, vrhunskim glazbenim doživljajem pod zvijezdama Ljetne pozornice. Treba reći da su se bravure raspoloženog šibenskog pijanista kojega obožava pola svijeta pratile osim iz gledališta samog teatra na otvorenome u Opatiji i iz obližnjeg parka i drugih dijelova grada do kojih je dopirao odlično ozvučen koncert. No za potpuni ugođaj vrijedilo je biti na Ljetnoj i prepustiti se čaroliji glazbe i scenskoga nastupa, jer ljeto je maksimalno krenulo uz Maksima.