Akcija eko aktivista

VIDEO Aktivisti prekinuli skup u Opatiji, osiguranje ih izbacilo van: ‘Plinski biznis je zločin’

P. N., Marinko Glavan

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Ovo je susret uništavača klime i stručnjaka za uništavanje klime, rekla je Marija Mileta iz Zelene akcijeMeđunarodni znanstveno – stručni susret stručnjaka za plin koji je jutros počeo u opatijskom Hotelu Grand Adriatic prekinut je na samom početku, kad je troje prosvjednika zviždaljkama i transparentima izrazilo svoje protivljenje korištenju fosilnih goriva i plina. Ekološke aktiviste ubrzo je izbacilo osiguranje pa je skup nastavljen.


“Plin je opasan. Vrijeme je da se od njega odmaknemo”; “Plinski biznis je zločin” – stajalo je na transparentima koje su aktivisti držali u rukama.

“Ovo je susret uništavača klime i stručnjaka za uništavanje klime. Smatramo da nije dopustivo da se u vrijeme ozbiljne energetske i klimatske krize plin promovira kao čisto i zeleno rješenje. Postoje druga rješenja od fosilnih goriva koja doslovno uništavaju klimu i naš život na planetu, a to su obnovljivi izvori energije i mjere energetske učinkovitosti”, izjavila je Marija Mileta iz Zelene akcije.


Foto galerija: Prosvjed prije plinske konferencije u Opatiji Foto: Vedran Karuza


Trodnevnu međunarodnu plinsku konferenciju u Opatiji organiziraju Hrvatska stručna udruga za plin i Centar za plin Hrvatske. Organizatori najavljuju da bi trebala dati odgovore na pitanje “Što nas čeka na dinamičnom tržištu prirodnog plina?”.