Dodjela

Vesna Matetić najbolja je volonterka Liburnije

Foto Mateo Levak

Foto Mateo LevakOPATIJA – Drugu godinu zaredom, Udruga Žmergo, Gradsko društvo Crvenog križa Opatija i Udruga za razvoj kulture mladih Kulturni front dodijelili su priznanja najboljim volonterima Liburnije u povodu Međunarodnog dana volontera.


Titula Volonterke Liburnije pripala je Vesni Matetić iz Gradskog društva Crvenog križa Opatija, kojoj je također pripala i titula Volonterke Matulja, a proglašena je također i najboljom volonterkom treće životne dobi.


Nagradu Volontera Opatije osvojio je mladi Kristian Tončić, kao volonter GDCK-a Opatija. Irena Mišćenić također je volonterka GDCK-a Opatija, a zbog svog angažmana u Lovranu pobijedila je u kategoriji Volonterke Lovrana. Izuzetnim doprinosom radu i djelovanju Planinarskog društva Opatija mladi Leon Sušanj zasluženo je osvojio kategoriju Mladi volonter.
Udruga Dragodid ove godine odnosi titulu Volonterske organizacije. Udruga Liburnija film festival svake godine uključuje u svoj rad veliki tim volontera, stoga je titula Volonterskog programa zasluženo pripala upravo njima. Planinarsko društvo Opatija odnijelo je i nagradu za Volontersku akciju, i to za uređenje planinarske signalizacije na putovima, stazama i šetnicama liburnijskog zaleđa.


Milivoj Filipović iz PD-a Opatija pobjednik je u kategoriji najbolje fotografije volonterske akcije. Najvolonterka u gostima je Mirela Pašić, koordinatorica volontera Liburnija film festivala, a niz pobjednika na svečanosti ispred UP-a Jurja Šporera zaključen je pobjednikom u kategoriji nagrade za Životno volontersko djelo, koja je zasluženo otišla u ruke Borisa Petrića iz Planinarskog društva Opatija.