Međunarodni dan jazza

Vedran Ružić na zvonejskim njivama promovirat će novi album “Forbidden Live”

Marina Kirigin

Eni Šebalj i Vedran Ružić / Foto Luigi Opatija

Eni Šebalj i Vedran Ružić / Foto Luigi Opatija

Album je nastao u pandemijskoj izolaciji kao odgovor na nemogućnost umjetnika i glazbenika da nastupaju uživo. Sadrži devet autorskih kompozicija, među kojima i skladbu »Libertin«, nominiranu za Porina 2021.U povodu Međunarodnog dana jazza Općina Matulji organizirala je koncert Vedrana Ružića koji će publika moći pratiti putem regionalne internetske televizije Novinet.


– Koronadoba većini ljudi oduzelo je brojne užitke, a većini glazbenika, umjetnika i egzistenciju ograničavanjem koncertnih, izložbenih i drugih umjetničkih aktivnosti, kao i mogućnost prezentacije umjetničkog rada.


Umjetnost svojim specifičnim jezicima zapravo postoji u komunikacijskom procesu između umjetnika, umjetničkog djela i publike. Zato je važno pronaći način da se taj komunikacijski put s publikom ne prekine.
Vođeni mišlju da se zadnji dan mjeseca travnja slavi Međunarodni dan jazza, odlučili smo u fokus staviti sjajan rad našeg vrhunskog jazz glazbenika Vedrana Ružića kroz njegov koncert. Koncert će ujedno biti i povod da ovaj glazbeni događaj isprepletemo s jednom snažnom autohtonom pričom koja je posebnost našega kraja.


To su Zvonejske njivi koje su proglašene spomenikom ljudskoga rada, a na kojima će se održati ovaj koncert praćen Ružićevom izložbom slika i plesnim performansom. Koncert organizira Općina Matulji, glazbena koncepcija cijelog koncerta u rukama je Vedrana Ružića, dok je medijsko pokroviteljstvo ove glazbene priče dala regionalna internetska televizija.


Vrijeme emitiranja bit će uskoro objavljeno – rekla je zamjenica načelnika Matulja Eni Šebalj u najavi događaja.


Vedran Ružić dodao je kako će na Zvonejskim njivama prezentirati najnoviji album »Forbidden Live«.


– Album je nastao u pandemijskoj izolaciji kao odgovor na nemogućnost umjetnika i glazbenika da nastupaju uživo. Sadrži devet autorskih kompozicija, među kojima i skladbu »Libertin«, nominiranu za nagradu Porin 2021. godine u kategoriji najbolje jazz izvedbe.


Kako već godinama živim pola godine u selu Zvoneća, a odnedavno i tijekom cijele godine, odlučio sam se javiti u Općinu Matulji gdje mi je Eni Šebalj odmah rekla da joj zvuči zanimljivo to izvesti.


Na koncertu će nastupati Hrvoje Galler na klavijaturama, Adriano Bernobić na bubnjevima te gosti, ujedno i moji prvi učitelji jazza, legende ovoga kraja Spartaco i Darko Mihelić Boćo, rekao je Ružić.