SDP-HSU

Vedran Kinkela: Obišli smo sve mjesne odbore i doznali za probleme Matuljaca

Marina Kirigin

Foto Marina Kirigin

Foto Marina Kirigin

Smatramo da je minimum koji trebamo pružiti u ovoj političkoj borbi, a i kasnije, razgovor sa ljudima kako bi saznali za njihove probleme, poručio jeKandidat koalicije SDP-HSU za načelnika Matulja Vedran Kinkela i njegov zamjenik Eduard Baćić u prošlim su tjednima obišli sve općinske mjesne odbore, razgovarali su, kako kažu, sa puno ljudi, članova mjesnih odbora, kako bi doznali za probleme koje tište žitelje Općine Matulji.


– Smatramo da je minimum koji trebamo pružiti u ovoj političkoj borbi, a i kasnije, razgovor sa ljudima kako bi saznali za njihove probleme. Svako mjesto Općine Matulji ima svoje posebnosti, svoje probleme i mi smo htjeli te probleme doznati iz prve ruke.


Često je ta komunikacija sa Općinom i općinskom Upravom bila jednosmjerna, a naš je cilj da ona bude dvosmjerna. Ono što najviše muči ljude su komunalni problemi koji su godinama bili zanemarivani – od zapunjenih šahti, nedostatak nogostupa, pješačkih prijelaza, usporivača prometa…
To su problemi koji se moraju odmah početi rješavati. Članovi mjesnih odbora su volonteri, ulažu svoje slobodno vrijeme i entuzijazam da bi u njihovoj zajednici bio kvalitetniji život. Tim ljudima se treba omogućiti da mjesni odbori doista postanu produžene ruke Općine i da se njihovi zacrtani planovi i ostvare.


Upravo zato smo na lokaciji doma Permani, koji godinama propada, i koji je jedan pokazatelj nedostatka komunikacije sa mjesnim odborima. Ti društveni domovi izgrađeni su najviše volonterskim radom mještana i entuzijazmom, a sada su zapušteni unatoč brojnim zahtjevima i upitima mještana.


Zato ćemo se posvetiti razgovoru s ljudima i rješavanju tih komunalnih problema – rekao je Kinkela na konferenciji za novinare pred Domom Permani, a na kojoj je sudjelovao i njegov kandidat za zamjenika Baćić te predsjednik MO Mihotići Leo Puž.