Spajanje

Ujedinile se majstorice plesa i štapa. Opatijske i liburnijske mažoretkinje od sada pod istim imenom

Aleksandra Kućel Ilić

Mažoretkinje Opatijske rivijere (MOR) novi je naziv za dosadašnja dva mažoret tima s ovog područja – Opatijske i Liburnijske mažoretkinjeOPATIJA – Mažoretkinje Opatijske rivijere (MOR) koje su »ojačane« i koje će u svoje redove primati zainteresirane djevojčice i dječake od četiri godine života i starije, upise će imati uskoro, već u rujnu – otkrile su »glavne i odgovorne« za uspjeh mažoret sporta na ovim prostorima, Lori Kardum i Tanja Gašparić. Iduće godine će Opatijske mažoretkinje proslaviti 15 godina rada, a Liburnijske prvih pet i voditeljice su smatrale da je sada pravi trenutak da se ova uspješna priča zaokruži i djelovanje nastavi i proširi pod nazivom Mažoretkinje Opatijske rivijere.


– Do sada su Opatijske mažoretkinje obuhvaćale djecu od Brguda do Opatije, a Liburnijske su pokrivale Lovran, Medveju i Mošćeničku Dragu. Smatramo da će rad biti puno kvalitetniji u objedinjenom i većem timu Mažoretkinja Opatijske rivijere. Treninzi će biti u opatijskoj sportskoj dvorani uz mogućnost da se trenira i u Zgradi javne namjene u Mošćeničkoj Dragi. Zahvalile bismo načelniku Riccardu Staraju koji nam je svih pet godina omogućio besplatno korištenje prostorija, te Gradu Opatiji koji nas također u svakom smislu podržava i podupire, navele su Kardum i Gašparić koje su trenerske vode prepustile podmlatku, mažoretkinjama iz najuspješnije postave koje su završile trenersku školu i zadnjih su pet godina međunarodne trenerice i koreografkinje, a to su Sara Gašparić i Vanesa Lukić.


Korona smanjila broj članova


Uslijed pandemije koronavirusa, problemi nisu zaobišli mažoretkinje »pod Učkun«. Nemogućnost sastajanja i treniranja smanjili su broj djece, dio se povukao, a kontinuitet je u svladavanju ovih vještina najvažniji… Nije bilo javnih nastupa niti maškara i zato su mažoretkinje jedva dočekale poziv na nedavnu Ljetnu Balinjeradu u Opatiji.
– Najviše nam se djece upiše nakon nekog javnog nastupa, kada nas vide na cesti. Tada mnoge djevojčice žele probati, žele nam se pridružiti. Pozivamo ih sve vrtićke i školske dobi, a mogu se prijaviti preko naše stranice na facebooku i na brojeve mobitela 091/579- 29-55 ili 091/933-62-21, poručile su.


Bez obzira na pandemijske uvjete, određeni su broj natjecanja mažoretkinje s područja Opatije i Liburnije ipak uspjele odraditi i biti vrlo uspješne.


– Natjecanja su bila dva puta u Opatiji i u Istri, u Svetom Petru u Šumi i Opatijske i Liburnijske mažoretkinje su polučile odlične rezultate. Europa Grand Prix ove godine je bio za nas posebno uspješan. Opatijska kadetska solistica Lina Lazarić osvojila je zlatnu medalju, a opatijski kadetski duo Lina Lazarić i Antea Mujakić zlatnu medalju. U seniorskoj konkurenciji su se natjecale u tradicionalnom duu štap Noemi Stermečki i Loreta Lukić i isto su osvojile zlato. Liburnijske mažoretkinje Antonija Sirotnjak i Monika Barković osvojile su zlato u dvije kategorije, a to je duo štap moderni stil i tradicionalni stil i Monika Barković kao juniorski solist u solo štapu tradicionalni stil, a natjecanje je bilo u Češkoj, navele su Kalčić i Gašparić.


Želja još jedno domaćinstvo


Inače su sve djevojčice od predškolarki do seniorki osvojile jako puno medalja i to pretežno zlata i srebra. Nisu posustale. Izdržale su cijeli period pandemije i vježbale doma, a čak su vježbale i online preko zoom platforme.


– Na upisima u rujnu očekujemo velik interes, a naša je želja da se školska godina vrati u normalu… Ako sve bude prema planovima, očekuje nas natjecanje u Crikvenici u rujnu. Nakon što se u Opatiji održalo europsko prvenstvo, želja nam je ugostiti svjetsko prvenstvo, te smo istaknuli kandidaturu. Iskustvo, želju i logistiku za jedno tako veliko natjecanje imamo i nadamo se uspjehu, zaokružile su priču o mažori sportu dvije zaljubljenice u ovaj lijep način provođenja slobodnog vremena.