Posjet autora bestsellera

Ugledni kineski kardiolog i poznato TV lice oduševljen Opatijom: ‘Vratit ću se ovdje na duže’

Aleksandra Kućel Ilić

Kineski liječnik dr. Zilin Wang u hotelu Admiral u Opatiji / Foto M. LEVAK

Kineski liječnik dr. Zilin Wang u hotelu Admiral u Opatiji / Foto M. LEVAK

Dr. Wang, poznat po inovacijama u medicini koje su vezane uz liječenje dijabetesa tipa 2, ali i najaktualnije bolesti današnjice – COVID-19, sastao se s predstavnicima LRH-a i ThalassotherapijeOPATIJA – Ugledni kineski liječnik, kardiolog s američkom adresom, dr. Zilin Wang, znanstvenik i inovator »sa žicom« za biznis, lice s američkih TV ekrana i vrlo traženi predavač, tri je dana proveo u Opatiji gdje je doputovao iz Londona. Došao je u pratnji Ernesta Svažića, bivšeg načelnika Krapinskih Toplica, i Jasne Vukas, predsjednice Udruge »Vrelo života«, koji su upoznati s njegovim medicinskim dostignućima i žele ih promovirati u Hrvatskoj.


Dr. Wang, koji se u Opatiji našao prvi put, oduševljen zbog svega što je ovdje u tom kratkom vremenu vidio i doživio, najavio je povratak na neko duže razdoblje.


Prije povratka u Ameriku odakle ubrzo leti u Singapur gdje će imati predavanja na temu svojih inovacija u medicini koje su vezane uz liječenje dijabetesa tipa 2, ali i najaktualnije bolesti današnjice – COVID-19, sastao se s predstavnicima najjačeg opatijskog hotelskog lanca, LRH, te Thalassotherapije koja dugi niz godina njeguje suradnju s kineskim liječnicima iz Pekinga. Do sastanka je došlo s idejom da se upravo u Opatiji formira ponuda za dijabetičare koje je dr. Wang do sada slao u Acapulco na tjedne tretmane sa specijalnom prehranom nadopunjenom njegovim suplementima, a i uz liječničku logistiku koja prati parametre liječenja.


Wangova knjiga »Mistakes my patients made«

Wangova knjiga »Mistakes my patients made« / Foto Mateo LEVAK

Kardiolog čije inovacije u medicini financira američka Vlada te se nalazi i u timu Bijele kuće u priči oko bolesti COVID-19, nedavno je na tu temu, o greškama koje su učinili njegovi pacijenti (uz intrigantan nastavak naslova – »ali to nije ono što mislite«) izdao i knjigu koja je postala bestseller na Amazonu, a jedan riječki nakladnik je zainteresiran za njezino hrvatsko izdanje.


Na pitanje o tajni uspjeha knjige »Mistakes my patients made – it’s not what you think«, rekao je da smatra da je osim sadržaja pola posla i u – dobrom naslovu…! Po njegovim riječima, za zdravlje svakog pojedinca nije važno samo imati dobrog liječnika, već je važno, a često i presudno, i ponašanje samog pacijenta…