Muzej hrane i okusa

Učenici Ugostiteljske škole ponudili jela iz zlatnog doba opatijskog ugostiteljstva

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Mirisalo je iz svake posude čiji se sadržaj mogao degustirati



Najveselije mjesto u gradu u petak tijekom poslijepodneva bilo je ispred opatijskog »Šporera«, gdje je u okvirima Adventa na »Šporeru« pod vodstvom profesora i učenika Ugostiteljske škole Opatija promoviran projekt Muzej hrane i okusa.



Činjenica je da vrijedne ruke opatijskih učenika i njihovih mentora doista stvaraju gastronomska umjetnička djela, a u petak su ponudili tradicionalna jela koja se vežu uz zlatno doba opatijskog ugostiteljstva.





Mirisalo je iz svake posude čiji se sadržaj mogao degustirati, a dobrovoljni prilog ostaviti u humanitarne svrhe jer je kompletan iznos bio namijenjen za Udrugu osoba s invaliditetom Grada Opatije.



Izložene su također i stare kuharice, inventar te postavljen svečani stol.