Turniri

U Opatiju stiže 350 igrača badmintona iz 22 zemlje

Aleksandra Kućel Ilić

Turnir organiziraju Badminton klub Stella i KŠR Gorovo

Turnir organiziraju Badminton klub Stella i KŠR Gorovo

Dva velika turnira održavaju se od petka do nedjelje.Opatija je domaćin još jednog velikog sportskog događanja, a zahvaljujući Badminton Europe i Hrvatskom badminton savezu u ovaj sportski grad stiže oko 350 igrača koji će sudjelovati na Badminton Europe U 17 Circuit tournamentu Adria u 17 International 2022 te Adria Youth International (U9, U11,U13 i U14) turniru.


U ova dva turnira, u organizaciji Badminton kluba Stella iz Zagreba i KŠR-a Gorovo, opatijska Sportska dvorana »Marino Cvetković« će od 20 do 22. svibnja ugostiti vrhunske igrače iz Austrije, Belgije, Češke Republike, Engleske, Finske, Hrvatske, Italije, Indije, Irske, Izraela, Luksemburga, Mađarske, Njemačke, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švedske, Švicarske i Walesa, a posebni gosti saveza su natjecatelji iz Ukrajine.


Na čak dvanaest terena, prva će se dva dana natjecatelji boriti u kvalifikacijama i to u petak od 11 do 21 i u subotu od 9 do 20 sati, a u nedjelju ujutro u 9 sati započinju polufinalne te potom i finalne borbe.
Natjecatelji se bore pojedinačno i u parovima po knockout sistemu u navedenim kategorijama, a već od polufinala dijelit će se odličja, dok će najbolji biti proglašeni na kraju natjecanja.


Kako su najavili organizatori, bit će to pravi sportski spektakl, a s obzirom na to da turniri traju nekoliko dana, svi sudionici upoznat će se s ljepotama Opatije te će tako ona dobiti i vrijednu turističku promociju.


Pod budnim okom organizatora, medicinskog osoblja, sudaca te čak i doping kontrole natjecatelji će imati odlične uvjete za sudjelovanje, što ove turnire uvrštava među najkvalitetnije na ovim područjima, stoji u press priopćenju.