Peto izdanje

U Opatiji počeo Međunarodni kongres neurokirurga jugoistočne Europe

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Opatijski trodnevni kongres okupio je renomirane stručnjake iz Europe i SAD-a koji će predstaviti 150 radovaU Opatiji je započeo peti Međunarodni kongres neurokirurga jugoistočne Europe u organizaciji Udruge neurokirurga jugoistočne Europe koja je osnovana je 2012. godine upravo u Opatiji s ciljem poboljšanja suradnje i izmjene znanja i iskustva među neurokirurzima te olakšanja razmjene mladih neurokirurga i specijalizanata među zemljama u regiji.


Udruzi su se pridružili neurokirurzi iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Cipra, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Kosova, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Srbije, Slovenije i Turske.

Opatijski trodnevni kongres okupio je renomirane stručnjake iz Europe i SAD-a koji će predstaviti 150 radova i raspravljati o najnovijim dostignućima u području neurokirurgije i interventne neuroradiologije, a nazočne je ispred Grada Opatije na otvorenju kongresa pozdravio gradonačelnik Fernando Kirigin. Glavna tema kongresa je budućnost neurokirurgije.


– Po svemu sudeći, ovo je najvažniji neurokirurški kongres koji se u zadnje tri ili četiri godine održao u Hrvatskoj – rekao je prof.dr.sc. Krešimir Rotim Rotim, predsjednik Organizacijskog odbora kongresa, po čijim riječima su ovakvi skupovi na kojima studenti i mladi ljudi imaju priliku učiti od najboljih stručnjaka iz svijeta neurokirurgije, a svi kolege iz različitih zemalja razmijeniti znanja i iskustva, od neprocjenjive važnosti.