"Zimska ljetna"

U Opatiji otvorena nova Ledena čarolija, prvi klizači isprobali led

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Otvoreno je popularno klizalište, Ledena čarolija trajat će sve do 7. siječnjaLedena čarolija na Ljetnoj pozornici je otvorena, prvi klizači su isprobali popularno klizalište kraj mora, a svi koji su se okupili na svečanosti uz koju su kompletirani opatijski adventski sadržaji, mogli su uživati u vatrometu i prigodnom programu.


Foto galerija: Otvorena opatijska Ledena čarolija Foto: Mateo Levak


Na velikoj sceni Ljetne pozornice sve je bilo u duhu blagdana, borići su »okrunjeni«, a okupljene su pozdravili ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin koji je Ledenu čaroliju proglasio otvorenom.


Foto Mateo Levak
Adventske kućice su tijekom novog izdanja »zimske ljetne« presložene i Ljetna pozornica je dobila preglednost i mogućnost da se sve izvođače koji će nastupati u idućim danima može pratiti puno bolje nego li je to bilo kod prošlogodišnjeg rasporeda. Novost je i to da se klizalište nije otvorilo uz nastup plesača na ledu već uz programe na bini.


Foto Mateo Levak


– Ovogodišnje izdanje popularne manifestacije pamtit će se po tome što smo ga nastojali što je više moguće prilagoditi djeci i omogućiti najmlađima obilje sadržaja i zabave. Ledena čarolija će trajati sve do 7. siječnja i u danima koji su pred nama donijeti puno dobrih koncerata, zabavnih programa za djecu, kao i dječji doček Nove godine i plesnu silvestarsku noć.


Ono što su djeca od nas tražila, to smo im pokušali omogućiti, premda će i odrasli ovdje pronaći dosta toga za sebe i vjerujem da nikome neće biti dosadno – rekao je Ernie Gigante Dešković.


Foto Mateo Levak


Na »daskama koje život znače« svoje su umijeće pokazala djeca i mladi. Nastupili su članovi Plesnog kluba Dance Queen iz Kastva i njihova solistica Mila Zdjelar, predškolci Limači Kastav sa svojim trenericama i baletna sekcija. Zatim su publiku zabavljali članovi Sakraboyski benda na harmonikama te u nastavku programa DJ-ica Mirilo s odabirom funky božićnih hitova.Klizalište će tijekom zadnjeg mjeseca u godini i tijekom prvih dana iduće godine nuditi puno dobre zabave, a od sadržaja koji su najbliži treba istaknuti večerašnji, subotnji nastup Bonace u 19 sati te u nedjelju u 11 sati »Veselu bajku na ledu«, uz nastup Klizačkog kluba Medo iz Zagreba.