Festival čokolade

U Opatiji otvoren Choco Street Festival, s čokoladne ploče svirao band Cacao All Star

Marina Kirigin

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Ponovno je najviše pažnje skretao, već tradicionalni sudionik opatijske priredbe Marinko Biškić koji je pokazao kako čokoladna gramofonska ploča sviraPetnaesto izdanje Festival čokolade, tradicionalne manifestacija u organizaciji Turističke zajednice grada Opatije, započelo je na opatijskoj Slatini uz Choco Street Festival.


Foto galerija: Choco Street Festival u Opatiji Foto: Mateo Levak


U prigodnim kućicama devet izlagača i proizvođač slatkih proizvoda i čokolade iz Slovenije, Italije i Hrvatske ponudili su za degustaciju i prodaju najpopularniju slasticu na svijetu u raznim oblicima i sa raznoraznim sastojcima pa tako i u kombinacijama s vinom, pomidorom, bademom, začinima…


U ponudi i čokoladne štikle


Našlo se u ponudi svega – od čokoladnog alata, štikli, žličica, kućica, ispisanih na čokoladi božićnih poruka do gramofonske ploče.
Foto Mateo Levak


Ponovno je najviše pažnje skretao, već tradicionalni sudionik opatijske priredbe Marinko Biškić koji je pokazao kako čokoladna gramofonska ploča svira.


– Ovog puta imamo mali štand jer smo na otvorenom pa smo probrali nešto od naših 200 čokoladnih artikala. Osim ove čokoladne gramofonske ploče na kojoj svira band Cacao All Stars, gdje pjevamo Neno Belan i ja, imamo tu i ruzinave čokoladne alate, imamo organik liniju čokolada…


Foto Mateo Levak


Mi smo jedini proizvođači u Hrvatskoj koji radimo cijeli proces proizvodnje – od zrna do čokolade.


Znači, svi proizvode od belgijske ili francuske gotove čokolade, a mi pržimo kakao zrno, radimo kompletan proces i tako možemo reći da su naši proizvodi, koji nastaju u Solinu pod imenom brenda Nadalina, drugačiji od drugih – rekao je čokolatijer i vlasnik tvrtke iz Solina.


Foto Mateo Levak


Choco brunch po 155 kn


Festival čokolade nastavlja se u suobotu i nedjelju na još nekoliko lokacija, u Milenij hotelima, kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, ali i na morskoj pučini.


Posjetitelji mirise i okuse popularne slastice mogu doživjeti umiješane i u opatijsku gastronomsku ponudu i spa & wellness užitke.


Foto Mateo Levak


U opatijskim hotelima nude se masaže sa čokoladom, a u ugostiteljskim objektima i neke nezamislive kombinacije jela sa čokoladom.


Tako se primjerice u kavani hotela Palace mogu kušati Choco brunch-evi koji se sastoje od Choco Martinija, trganog junećeg obraza glaziranog čokoladom i esspresom i čokoladnim browniem sa čipsom od kokosa, a cijena ovog čokoladnog užitka je 155 kuna.


Foto Mateo Levak


Opatijski Festival čokolade, u ovoj pandemijskoj godini, održava se u nešto skromnijem izdanju, sa manjim brojem izlagača.


Međutim, baš kao i inače, “zasladiti” će već slatku adventsku Opatiju ukrašenu tisućama lampica i zasigurno ponuditi posjetiteljima čaroban, jedinstveni i romantični doživljaj mjeseca prosinca.


Foto Mateo Levak


Xmas street Lungomare


Na potezu od hotela Savoy do Ville Madonna održava se Xmas street Lungomare, koji je ovog vikenda svoju ponudu obogatio aromom čokolade, ali i humanitarnim notama.


Foto Mateo Levak


Posjetitelji tako mogu nagraditi svoja nepca bogatim izborom toplih čokolada i slastica te učiniti dobro djelo za djecu bez roditeljske skrbi.


Kupnjom keksića bake Mraz po simboličnoj cijeni od 10 kuna donirat će sredstva za Dječji dom “Ivana Brlić Mažuranić” u Lovranu te tako pomoći vratiti osmijeh na lica mališana.