Plaćanje naknada

U Opatiji i Matuljima poslali novu “turu uplatnica”, evo sve o rokovima i novim mogućnostima plaćanja

Aleksandra Kućel Ilić

Ilustracija / Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Ilustracija / Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Novina je da je Grad Opatija u 2023. godini omogućio građanima plaćanje uplatnica za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda putem KEKS PAY aplikacije, bez naknadePočetak ožujka je za građane i poslovne subjekte s područja Grada Opatije označio i primitak ovogodišnje “ture uplatnica” za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda. O rokovima za plaćanje i novim mogućnostima, javnosti su se obratili iz Grada Opatije.


– Obavještavamo građane i poslovne subjekte da će uplatnice za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda biti dostavljene poštom odnosno elektroničkom poštom početkom ožujka, a rok dospijeća za mjesečne obroke za siječanj, veljaču i ožujak je 31. ožujka ove godine.


Novina je da je Grad Opatija u 2023. godini omogućio građanima plaćanje uplatnica za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda putem KEKS PAY aplikacije, bez naknade.
Podsjećamo da se nastavlja i mjera plaćanja predmetnih uplatnica bez naknade u opatijskim poštanskim uredima (pošta Ičići, Opatija, Volosko).


Naposljetku, podsjećamo da je Grad Opatija uveo mogućnost dostave uplatnica za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda putem elektroničke pošte.


Za dostavu putem elektroničke pošte potrebno je ispuniti obrazac suglasnosti te ga dostaviti na e-mail: [email protected] ili putem pošte na adresu Maršala Tita 3, Opatija – naveli su iz Grada Opatije, te su u međuvremenu uplatnice i dostavljene građanima i poslovnim subjektima.


Kada je riječ o Općini Matulji, uplatnice su također već poslane, o čemu se više može saznati na općinskim mrežnim stranicama.


– Obavještavamo vas da su poslane uplatnice za plaćanje komunalne naknade i naknade za uređenje voda za 2023. godinu, a temeljem važećih rješenja Općine Matulji te Hrvatskih voda.


Uplatnice su poslane putem pošte te na adresu elektroničke pošte ukoliko su obveznici dostavili suglasnost za dostavu putem elektroničke pošte.


Molimo vas da uplate vršite sukladno modelu i pozivu na broj navedenom na priloženim uplatnicama, kako bi se Vaša uplata ispravno evidentirala.


Ukoliko se uplate vrše iz inozemstva, potrebni dodatni podaci su: SWIFT/BIC: ESBCHR22.


Podsjećamo da, kao i dosadašnjih godina, uplatnice za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda možete bez naknade platiti u svim poštanskim uredima Hrvatske pošte.


U slučaju dodatnih pitanja te u slučaju da niste primili uplatnice, možete se obratiti Općini Matulji – naveli su iz Općine Matulji.