Briga o zdravlju

U Matuljima prijave za preventivni pregled madeža i fitness na otvorenom

Marina Kirigin

Vježbom i prevencijom do zdravlja - Ana Capan, Slađana Macura Krnjatić, Eduard Baćić, Ivana Toto i Lorena Zamlić

Vježbom i prevencijom do zdravlja - Ana Capan, Slađana Macura Krnjatić, Eduard Baćić, Ivana Toto i Lorena Zamlić

Preventivni zdravstveni pregled madeža za sve zainteresirane građane provodit će se u Poliklinici Simonić iz Rijeke uz sufinanciranje Općine Matulji u iznosu od 210 kuna, dok će korisnici snositi trošak od 70 kunaMATULJI – Općina Matulji i ove godine organizira Fitness na otvorenom i preventivne zdravstvene preglede madeža za sve zainteresirane građane s prebivalištem na području Općine Matulji. Cilj programa je naznačiti važnost bavljenja redovitom tjelesnom aktivnošću i potaknuti građane na brigu za vlastito zdravlje, ističu u Općini Matulji.Fitness programi započet će 1. lipnja te će se održavati dva puta tjedno na četiri lokacije tijekom lipnja i srpnja u vremenu od 20 do 21 sat i to u Matuljima – Amfiteatar (utorak i četvrtak), Rukavac – školsko igralište (ponedjeljak i srijeda), Brešca – školsko igralište (srijeda i petak) i Rupa – igralište Kaljuže (utorak i četvrtak). Treninzi su prvenstveno namijenjeni mladima i radno aktivnom stanovništvu, ali uključiti se mogu svi zainteresirani obzirom da su treninzi prilagođeni sposobnostima pojedinog korisnika. Program će provodit Športsko-rekreacijski klub »Mali gym« iz Rukavca i »Absolute life« iz Matulja. Mjesečna upisnina za građane iznosi 50 kuna po lokaciji, dok će preostali iznos sufinancirat Općina Matulji. Svi zainteresirani građani prijavu za fitness na otvorenom mogu podnijet putem online obrasca koji se nalazi na web stranici Općine Matulji pod rubrikom »Obrasci – Fitness na otvorenom«. Prijave se zaprimaju od ponedjeljka, 16. svibnja do 26. svibnja 2022. godine.


Preventivni zdravstveni pregled madeža za sve zainteresirane građane provodit će se u Poliklinici Simonić iz Rijeke uz sufinanciranje Općine Matulji u iznosu od 210 kuna, dok će korisnici snositi trošak od 70 kuna. Zahtjev se podnosi online putem obrasca na web stranici Općine Matulji pod rubrikom »Obrasci – preventivni zdravstveni pregled madeža«, a iznimno u pisarnici Općine Matulji u uredovno vrijeme Općine za stranke. Zahtjevi će se zaprimati od ponedjeljka 16. svibnja do 20. svibnja.
– Broj sufinanciranih pregleda madeža je ograničen planiranim sredstvima u Proračunu Općine Matulji za tu programsku aktivnost što znači da će se zahtjevi zaprimati i odobravati po redu dolaska korisnika i predaje zahtjeva, a sve do iskorištenja planiranih sredstava odnosno do gore navedenog roka u kojem je potrebno predati zahtjev, javili su iz Općine Matulji.