FUGiP

U Lovran stiže jedinstveno događanje, uključuje ples, glazbu i umjetnost. Evo detalja

Kim Cuculić

Plesni art laboratorij u Lovranu / Foto Fanni Tutek-Hajnal

Plesni art laboratorij u Lovranu / Foto Fanni Tutek-Hajnal

Festival umjetnosti, glazbe i plesanja održava se od 7. do 20. srpnja.U Lovranu će se od 7. do 20. srpnja održavati jedinstveno događanje – Festival umjetnosti, glazbe i plesanja – FUGiP 2022.


Čine ga 5. Festival klasične glazbe »Lovran Classic« i Festival umjetnosti plesanja, u organizaciji Udruge Corona Laurea Lovran i Plesnog Art Laboratorija, koji su ove godine prvi put udružili svoje snage.


Publika će tako, u sklopu Festivala »Lovran Classic«, 7. srpnja imati priliku uživati u zvucima Večeri klasičnog folklora u izvedbi Jelene Tihomirović i Metoda Sironića uz Martu Karolinu Cader-Pietrzak, zatim 12. srpnja uz zvuke domaćeg Kalamos Kvinteta, 14. srpnja nastupit će francuski Duo SoliPse, a 19. srpnja predstavit će se hrvatski Duo Tudor-Režić.

Svi koncerti održavaju se na Trgu sv. Ivana u lovranskom Starom gradu i počinju u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 55 kuna po večeri mogu se nabaviti na internetskoj stranici eventim.hr.


Svoje vještine u plesnom pokretu na Festivalu umjetnosti plesanja u tri će navrata, 11., 18. i 20. srpnja u 20.30 sati pokazati plesači Plesnog Art Laboratorija na lovranskom Lungomareu, na rivici u Medveji i u Beach baru Cipera, gdje će manifestacija biti i zatvorena programom »Laurus bez zidova«, a sve u suradnji s brojnim umjetnicima.


Ulaz na programe Festivala umjetnosti plesanja je besplatan.


Foto Vedran Karuza


Također, u sklopu Festivala umjetnosti plesanja, a na poziv organizatora, u Domu Liganj će od 5. do 13. srpnja biti održan program mentoriranja mladih plesnih umjetnika »Zalet novi«, a u Lovranskoj Dragi umjetnička radionica »Hvala ti 2x«, od 10. do 12. srpnja.


Festival umjetnosti, glazbe i plesanja – FUGiP 2022 podržavaju Općina Lovran, TZ Općine Lovran, Ministarstvo kulture i medija, Primorsko-goranska županija, Park prirode Učka, Stubica d.o.o., Hostel Link i BHS (Best hospitality solutions).