Festival Opatija

U “Gervais” stiže novi kazališni ciklus, dogovoreno gostovanje najboljih domaćih kuća

Aleksandra Kućel IlićOPATIJA – Festival Opatija uvodi novi kazališni ciklus u »Gervaisu« posvećen najpriznatijim domaćim kazališnim kućama.
– Uvodimo ovu ambicioznu novost kojom podižemo kazališnu ponudu u Opatiji. Svaki mjesec bit će posvećen jednom od najboljih domaćih kazališta koja će se tijekom tog perioda predstavljati našoj publici. Krećemo s poznatim Exitom čime veljača postaje Mjesec Teatra Exit u »Gervaisu«, zatim slijedi mjesec Komedije u »Gervaisu«, mjesec Gavelle u »Gervaisu«, mjesec Kerempuha u »Gervaisu«, itd., naveo je ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković.


Prva Exitova predstava na programu je već u petak, 4. veljače. Radi se o komičnom autorskom projektu Josipe Anković i Josipa Ledine »Fešta« koji na inovativan način propituje i ismijava ljubavne, bračne i rodne stereotipe, kao i odnos glumca i publike koja postaje aktivni sudionik predstave. Četvrtak, 17. veljače, donosi jedan od najgledanijih Exitovih komada, satiričnu komediju »Kako misliš mene nema?!« s višestruko nagrađivanim glumcima Amarom Bukvićem i Filipom Jurčićem. U petak, 25. veljače, na rasporedu je predstava »Cabaret – koncert za žlice i gitaru«. Riječ je o autorskom projektu u kojem Mario Jovev i Nikola Medić pod mentorstvom Lenke Udovički i Rade Šerbedžije na iznimno duhovit i satiričan način pričaju o životu kroz uglazbljenu poeziju. Uvodi se i kazališna pretplata koja za predstave iz ciklusa Mjesec Teatra Exit u »Gervaisu« iznosi 210 kuna, poručili su iz Festivala Opatija. Ulaznice za sve programe u centru »Gervais« mogu se kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music Shopu, online na portalu Mojekarte.hr i sat vremena prije početka programa.


Osim predstava za odrasle iz ciklusa Mjesec Teatra Exit u Gervaisu, Festival Opatija je pripremio i predstave za najmlađe u svojem programu odgajanja novih generacija ljubitelja kazališta: »Plačko« u izvedbi Male scene u nedjelju, 6. veljače u 11 sati i predstavu »Avijonko se ženi« Scene Gorica, 13. veljače u 11 sati.