Vrijedna donacija

Tvrtka Opatija 21 ponovo darivala opatijsko Društvo Naša djeca

Filip Brnelić

Antonia Katić, Igor Štok, Lana Golubović, Kristina Đukić i Sanja Škorić na primopredaji / Snimila Angela MAKSIMOVIĆ

Antonia Katić, Igor Štok, Lana Golubović, Kristina Đukić i Sanja Škorić na primopredaji / Snimila Angela MAKSIMOVIĆ

Polaznici i provoditelji obrazovnih programa Društva Naša djeca novu su školsku godinu dočekali s novom tatami podlogom, rekvizitima za potpomognutu komunikaciju i novim klima uređajemOPATIJA – Tvrtka Opatija 21 nastavila je svoju donatorsku suradnju s Društvom Naša djeca Opatija koja u novu školsku godinu ulazi s vrijednom nadogradnjom. Opremom za senzornu sobu i logopedski kabinet ova će obrazovna institucija obradovati više od 70-ero djece s teškoćama u razvoju koja pohađaju programe DND-a, povećati kvalitetu njihovog života i razvoja te olakšati provođenje specijaliziranih terapija. Nova tatami podloga, rekviziti za potpomognutu komunikaciju te novi klima uređaj dijelovi su donacije vrijedne 3 tisuće eura, četvrte u nizu kojom tvrtka u vlasništvu Grada Opatije daruje svoje potrebite mališane.


Sve više korisnika


– Već je postala tradicija da nam Opatija 21, direktor Igor Štok i Grad Opatija pomažu svojim donacijama. Zahvaljujući njihovom senzibilitetu i ovoj pomoći mi redovito možemo nadograđivati našu senzornu sobu i rad s djecom s teškoćama u razvoju. Svi naši programi su besplatni, svakim danom naših je korisnika sve više, a njihovi roditelji ističu da djeca ovaj prostor osjećaju kao svoj drugi dom – kazala je tajnica opatijskog DND-a Sanja Škorić, dok je odgojiteljica i izvoditeljica aktivnosti Antonia Katić navela da će oprema od posebne pomoći biti djeci koja su svakodnevno uključena u radionice i igraonice Kolibrići.


Društvo Opatija 21 doniralo je opremu za senzornu sobu / Snimila Angela MAKSIMOVIĆ


– Donacija nam pomaže pri učenju, psihološkom savjetovanju i logopedskim vježbama, a djeca na aktivan način mogu provoditi razne terapije i tretmane koji su im potrebni za što sigurniji rast i razvoj. Naša senzorna soba oplemenjena je pomagalima i rekvizitima za izvođenje govornih vježbi, štipaljkama pričalicama, kao i vizualnim rasporedom i vizualnim komunikacijskim pločama koje će koristiti prvenstveno djeca predškolske dobi koja još nisu usvojila osnove poput skidanja cipela, oblačenja ili pranja ruku – istaknula je Antonia Katić.


Važnost donacije
– Počašćen sam što možemo pomoći Društvu Naša djeca, Opatija 21 i Društvo su ovdje blizu, prolazimo pored vas svakog dana i to je jedan od razloga koji me potiče i podsjeća na važnost donacije. Kao što je to bilo i dosad, možete početi pripremati popis onoga što će vam trebati za sljedeću godinu, a mi ćemo napraviti sve što možemo da vam to osiguramo – svojim je partnerima poručio direktor Opatije 21 Igor Štok, dok se zamjenica opatijskog gradonačelnika Kristina Đukić zahvalila upravi tvrtke na društveno-odgovornom poslovanju, navevši da je Opatija kao grad s titulom prijatelja djece u potpunosti usmjeren na dobrobit svojih najmlađih sugrađana. Važnost donacije istaknula je i volonterka na projektu Kolibrići i dječja gradonačelnica Opatije Lana Golubović, kazavši da se u radu s djecom najbolje vidi kako im nova oprema pomaže i koliko se vole igrati njome.


DND Opatija pomaže djeci s teškoćama u razvoju / Snimila Angela MAKSIMOVIĆ


Tajnica Društva Naša djeca Sanja Škorić izdvojila je i da će u iduće tri godine nastaviti s projektom Kolibrići na kvadrat preko kojeg Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike financira rad specijaliziranih stručnjaka. Stručni tim DND-a sada čine rehabilitatori, logoped, pedagog i socijalni pedagog, psiholog i odgajatelj, a Sanja Škorić je navela da su dvije djelatnice odnedavno educirane i kvalificirane za provođenje senzorne terapije koja je najviše potrebna djeci u autističnom spektru od dvije do 15 godina starosti, skupini koja čini najveći broj polaznika DND-ovih radionica i programa.


Donacije Opatije 21 već su postale tradicija / Snimila Angela MAKSIMOVIĆ