Renoviranje

Traju radovi u suterenu Ville Antonio, uređuje se prostor za Centar inovacija u turizmu – Hubazzia

Aleksandra Kućel IlićOPATIJA – U opatijskoj Villi Antonio traju radovi na preuređenju prostora u suterenu u kojem će se uskoro smjestiti Centar za inovacije u turizmu – Hubbazia. Prostor će biti renoviran i moderno uređen. Radove izvodi tvrtka GIT Varaždin – objavljeno je na mrežnim stranicama Grada Opatije.


Kako se navodi, projekt uspostave poduzetničkog inkubatora Hubbazia – centra za inovacije u turizmu, ima cilj snažiti start-up poduzetnike, postojeće poduzetnike i sve one fizičke osobe koje imaju namjeru pokrenuti vlastiti posao i time pridonijeti inovativnim rješenjima u jednoj od najznačajnijih gospodarskih grana Republike Hrvatske – turizmu, koja je povijesno vezana upravo uz Opatiju. Poduzetnicima i onima koji to žele postati na raspolaganju će biti novouređeni prostor u kojem će moći razmjenjivati iskustva i znanja. Bit će organizirane edukacije i radionice gdje će korisnici steći znanja o tome kako ostvariti svoju poslovnu ideju, pri čemu će im pomagati stručne osobe.


– Gradu Opatiji su odobrena bespovratna sredstva za Projekt uspostave poduzetničkog inkubatora Hubbazia – centra za inovacije u turizmu kroz Europski fond za regionalni razvoj unutar Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., sukladno natječaju Sustav start-up inkubatora na području Urbane aglomeracije Rijeka. Ukupni prihvatljivi izdaci projekta iznose 2.543.985,25 kuna, od toga su bespovratna sredstva u iznosu od 1.874.634,07 kn, što predstavlja 83,6 posto troškova. Grad Opatija je preostala sredstva osigurao proračunom – kažu u Gradu Opatiji.