Nezavisni

Toni Družeta istaknuo kandidaturu za načelnika Lovrana

Marina Kirigin

Toni Družeta / Foto Marina Kirigin

Toni Družeta / Foto Marina Kirigin

Budem li pridobio povjerenje, zalagat ću se za projekte koji su već započeti, na kojima se radi i koji su već u visokom stupnju završenosti – kaže Toni Družeta koji u utrku kreće kao nezavisniZamjenik načelnika Lovrana Toni Družeta istaknuo je svoju nezavisnu kandidaturu za načelnika Općine Lovran na predstojećim lokalnim izborima. Na svom predstavljanju u lovranskoj luci Družeta je rekao da njegovo političko iskustvo traje već 17 godina.


– U politiku sam se upustio 2004. godine kada sam postao član mjesnog odbora u kojem sam proveo tri mandata, 2013. godine postao sam općinski vijećnik i 2017. zamjenik općinskog načelnika.


Želim biti načelnik koji će biti dostupan svima, baš kao i cijeli moj tim. Moj tim se još slaže, lista je pri kraju. Bit će to vrlo kvalitetna lista na kojoj će se naći ljudi poznati i priznati u javnom životu Lovrana, koji iza sebe imaju rezultate u društvenoj, gospodarskoj i političkoj sferi života.


Puno potencijala
Naš program objavit ćemo kroz desetak dana, a on neće predstavljati prazna obećanja. To je program koji je kreiralo dvadesetak ljudi.


Budem li pridobio povjerenje Lovranaca, zalagat ću se prije svega za projekte koji su već započeti, na kojima se radi i koji su već u visokom stupnju završenosti, a to je projekt novog društvenog doma na Lokvi, završetak radova na društvenom domu u Lignju, dobivanje statusa etnografske zbirke u Lignju, uređenje Starog grada – projekt koji smo zbog pandemije i smanjenog priljeva sredstava morali stopirati, zatim proširenje groblja…


Želim riješiti probleme parkiranja i prometa u Lovranu, smatram da bi lovranski mul trebao biti pješačka zona bez automobila. Lovran ima jako puno potencijala, kako u svom zaleđu, tako i uz samo more.


Vjerujem da postoji dobra komunikacija s poduzetnicima i da Lovran ima prostora za bolje i više te da može postati prvi uz bok Opatiji, koja je lider na Liburniji – rekao je Družeta na svom predstavljanju.


Mogli smo i više


Na pitanje novinara o ocjeni svog četverogodišnjeg mandata na mjestu zamjenika, kao i ocjeni uspješnosti u timu s načelnikom Lovrana Bojanom Simoničem, Družeta odgovara da misli da je radio dobro, bio dostupan građanima te da su ga Lovranci prepoznali i kroz angažman u Stožeru civilne zaštite Općine Lovran u kojem je kao načelnik Stožera uspješno odradio niz akcija, informirao javnost u doba pandemije, ali i organizirao akcije za pomoć Banovini.


– Mislim da smo načelnik Simonič i ja mogli više, međutim, nije uvijek bilo sve do nas. Neki projekti stoje, posebno oni koji su financiranjem vezani uz EU.


Recimo, unutar Urbane aglomeracije Rijeka je projekt Društvenog doma u koji sam uključen još od prosinca 2016. godine kada sam postavljen za člana Partnerskog vijeća i evo i nakon pet godina taj projekt nije finaliziran.


Društveni dom je jedina velika stavka za Općinu Lovran i nije ga moguće realizirati samo proračunskim sredstvima, već su potrebna i ona europska – zaključio je Družeta.