Zanimljiv događaj

Tinta 910 na Šetalištu Carmen Sylve upriličila “Umjetnički picnic”

Kim CuculićOPATIJA – Tinta 910 održala je na Šetalištu Carmen Sylve u Opatiji »Umjetnički picnic« kojim su prikazali kulturno djelovanje svojih članova.


Književnica Diana Rosandić Živković program je započela uvidom u bogat životopis rumunjske kraljice Elizabete I., književnici koja je pisala pod pseudonimom Carmen Sylva. Program se prvi put održao na Maloj fortici, a vodila ga je doc. dr. sc. Anita Rončević uz kratko predavanje o ljekovitom bilju koje raste na šetnici.


Interpretirale su se pjesme Slavice Curl, Gordane Lenić, Anđe Šimić te Steve Leskarca, člana iz Zagreba. Prozom su bili zastupljeni Vlasta Linić i član iz Zagreba Tomislav Sabljić koji je ove godine dobio dvije nagrade za prozu. Nove priče napisale su Lea Cuculić, Maja Marković i Maja Herbst. Danila Linić čitala je iz knjige kratkih priča »Freska«.
Postavljena je i jednodnevna izložba na otvorenom nagrađivanog fotografa Aleksandra Tomulića te kolaži Diane Rosandić Živković. Program je sufinancirala Primorsko-goranska županija.