Donacija Milana Grozića

Velikodušni Istrijan opet pomaže. Thalassotherapiji Opatija donirao još sto tisuća kuna

Barbara Čalušić

Dobročinitelj Milan Grozić čija će donacija biti utrošena za uređenje prostora dermatologije i neurologije / Foto Mateo LEVAK

Dobročinitelj Milan Grozić čija će donacija biti utrošena za uređenje prostora dermatologije i neurologije / Foto Mateo LEVAK

Ovaj dobročinitelj je iz vlastite ušteđevine već donirao po 200 tisuća kuna Thalassotherapiji Opatija i istarskim domovima zdravlja pa je tako zdravstvenim ustanovama darovao ukupno pola milijuna kunaOPATIJAMilan Grozić iz Vranje, koji je početkom godine iz vlastite ušteđevine donirao po 200 tisuća kuna Thalassotherapiji Opatija i istarskim domovima zdravlja, odlučio je još jednom pomoći opatijsku specijalnu bolnicu.


Ovaj put na račun opatijske Thalassotherapije uplatio je 100 tisuća kuna koje će, prema riječima ravnatelja opatijske bolnice prof. dr. Viktora Peršića, biti utrošene za istu svrhu kao i prethodna donacija – uređenje prostora dermatologije i neurologije koji su nedavno otvoreni u ovoj ustanovi.


– S ovim sredstvima bit će nabavljena nova dodatna oprema za naše prostore dermatologije i neurologije. Kad je riječ o donaciji gospodina Grozića, mislim da bi fokus trebao biti na njegovoj gesti. Naime, on je našoj ustanovi donirao 300 tisuća kuna vlastite ušteđevine i taj nas se potez osobito dojmio jer se ne radi o tvrtki, već o privatnoj osobi koja je taj novac sama zaradila i uštedjela. Uz veliku zahvalnost, mogu reći da će gospodin Grozić imati posebno mjesto na obilježavanju 65. godišnjice naše ustanove koja će biti održana 30. rujna – rekao je Peršić.


NL arhiva

NL arhiva
Milan Grozić odlučio je dodati još sredstava svojoj prethodnoj donaciji jer je, kako nam je kazao, bio fasciniran trudom koji u svoj rad ulaže medicinsko osoblje opatijske Thalassotherapije.


– Znam da im nije lako i da zdravstvu uvijek nedostaje sredstava. S obzirom na to da imam još jednu mogućnost u svojoj ušteđevini, i ja sam je doznačio opatijskoj bolnici. Usluge Thalassotherapije koriste i stanovnici Istarske županije i mojeg sela Vranja u kojem živim – kazao je Grozić, 80-godišnjak kojeg, kako sam tvrdi, zdravlje služi prilično dobro. Veći dio radnog vijeka proveo je na upravljačkim funkcijama.


– U Brodomaterijalu, čiji sam bio stipendist, radio sam godinu i pol, a potom sam prešao u Sava osiguranje, kasnije Triglav osiguranje, iz kojeg sam na kraju otišao u mirovnu. Bio sam član uprave HNK Rijeka, predsjednik njezinog Nadzornog odbora i predsjednik povjerenstva za financije – ističe ovaj velikodušni Istrijan koji je zdravstvenim ustanovama u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji darovao sveukupno pola milijuna kuna.