Mošćenička Draga

Temptation Island u Hrvatskoj: Popularni reality show snimat će se na Liburniji

Marina Kirigin

U Mošćeničkoj Dragi priželjkuju 50 posto lanjskog turističkog prometa / Foto Marina KIRIGIN

U Mošćeničkoj Dragi priželjkuju 50 posto lanjskog turističkog prometa / Foto Marina KIRIGIN

Krajem srpnja i početkom kolovoza u Mošćeničkoj Dragi bi trebalo boraviti stotinjak osoba koje će snimati reality show Temptation Island TV kuće RTL, a za vrijeme trajanja snimanja bit će zakupljen hotel MediteranMOŠĆENIČKA DRAGA Dan Općine Mošćenička Draga – Marinina, kao i Regata tradicijskih barki na jedra, manifestacije koje su se trebale održati u Mošćeničkoj Dragi od 17. do 19. srpnja, otkazane su. Razlog je naravno loša epidemiološka slika u državi, kao i brojna upozorenja, nove epidemiološke mjere i velika odgovornost koju snose organizatori ovih ljetnih priredbi. Naveo je to Riccardo Staraj, načelnik draške općine, dodajući da je upitno i održavanje Blues festivala, a Turnir 3 na 3 u Brseču je odgođen za 5. rujna.Iako se manifestacije, ali i sve veće priredbe, koncerti, mahom odgađaju na cijeloj Liburniji, u Mošćeničkoj Dragi se nadaju i priželjkuju da će ove ljetne sezone ostvariti 50 posto lanjskog turističkog prometa.


Atmosferu krajem srpnja i početkom kolovoza, ne pooštre li se epidemiološke mjere, u najmanjoj liburnijskoj općini popravit će i stotinjak osoba koje će oko mjesec dana snimati reality show Temptation Island TV kuće RTL.
– U Mošćeničkoj Dragi snimat će se od kraja srpnja do početka kolovoza, ako se epidemiološke mjere ne postrože. Snimanje neće nikako omesti turističku sezonu, destinacije, turiste, stanovnike… Produkcija nije velika, snima se u minimalnim grupama bez velike opreme – kamera i 2-3 uloge. RTL je zakupio hotel Mediteran (koji bi ionako bio zatvoren) u trajanju snimanja – naveo je Staraj.Načelnik Općine izvijestio je i da je na osnovi zahtjeva stanovnika Općine Mošćenička Draga, za područje gdje nema vodovodne mreže, s Liburnijskim vodama dogovorena dostava četiri cisterne vode po korisniku umjesto dosadašnje dvije, a dostave kreću od sljedećeg mjeseca.


Isto tako, zbog krizne financijske situacije nije se krenulo s pojačanim odvozom smeća subotom u užim centrima. Međutim, načelnik u komunikaciji s Komunalcem pokušava pronaći rješenje u špici sezone kako bi za nekoliko subota postojala usluga odvoza.


Radovi na kanalizaciji u Brseču pri samom su kraju. Načelnik izvještava da će se 20. i 21. srpnja asfaltirati posljednja dionica od centra Brseča do plaže, zbog čega će cesta biti ta dva dana zatvorena.