Od 1. do 5. rujna

Svjetsko plesno finale DanceStar World Dance Masters bit će održano u Opatiji

Marina Kirigin

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Jedinstvena plesna manfestacija održat će se u organizaciji Dancestar d.o.o. Hrvatske i okupiti će 900 sudionika iz deset zemaljaSvjetsko plesno finale DanceStar World Dance Masters održat će se u periodu od 1. do 5. rujna u Opatiji.


Jedinstvena plesna manfestacija održat će se u organizaciji Dancestar d.o.o. Hrvatske i okupiti će 900 sudionika iz deset zemalja.


Bogat program, osim natjecanjima, biti će prožet i seminarima i radionicama vezanima uz plesnu umjetnost.
Opatija bi tako od srijede trebala postati centar plesnih vibracija i dom najboljih mladih plesača, trenera, koreografa, priznatih svjetskih pedagoga i ljubitelja plesa.


Natjecanja će se odvijati pod budnim okom međunarodnih sudaca, međutim, bez prisustva javnosti zbog epidemioloških mjera.


U mnoštvu zanimljivih događanja biti će svakako Gala Show kada će u ambijentu Kulturnog centra Gervais, u kojem će se odvijati većina natjecanja i radionica, predstaviti 20 najboljih plesnih koreografija DanceStar sezone.


Otvaranje priredbe zakazano je na terasi i Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u srijedu u 21 sat, ali isto tako ono je predviđeno samo za sudionike ove priredbe.


Partner manifestacije je hotelska grupacija Liburnia Riviera Hoteli, uz svesrdnu podršku opatijske Turističke zajednice i Grad Opatije, istakla je na konferenciji za novinare u KC Gervais Tatjana Pagitz, organizatorica plesne manifestacije.


Direktorica TZ Grada Opatije Suzi Petričić napomenula je kako ovo događanje Opatiji donosi 4.000 noćenja, što uz dobre turističke najave za rujan, daje puno optimizma.


Gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin naveo je kako mu je izuzetno drago da se u realizaciju ove priredbe uključio i hotelijer, a o važnosti ovakve plesne priredbe govorio je i ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković.


Klara Basan ispred LRH kazala je kako je Opatija prijestolnica plesa, te kako će ova manifestacija dati dodatnu čar gradu i regiji.