Crveni križ Opatija

“Svaka žena starija od 20 godina treba prakticirati samopregled dojki jednom mjesečno”

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Aleksandra Kućel-Ilić

Foto Aleksandra Kućel-Ilić

Pod motom "pridružite nam se i učinite važan korak za vaše zdravlje", na info štandovima se moglo saznati više o programu "Novi život"U mjesecu borbe protiv raka dojke, koji se obilježava svake godine u listopadu, Gradsko društvo Crvenog križa Opatija je zajedno s korisnicama programa GDCKO “Novi život”, za žene Liburnije liječene od raka dojke, danas u Opatiji i Matuljima postavilo štandove na kojima se moglo saznati sve potrebne i vrlo korisne informacije, te dobiti edukativne materijale.


Pod motom “pridružite nam se i učinite važan korak za vaše zdravlje”, na info štandovima se moglo saznati više o programu “Novi život” koji je sufinanciran iz opatijskog i matuljskog proračuna, ali i dobiti upute o važnosti samopregleda dojki.


– Svaka žena starija od 20 godina treba prakticirati samopregled dojki jednom mjesečno. Najpogodnije vrijeme je do desetog dana ciklusa.
Kada jednom upoznate svoje dojke daleko je lakše registrirati novonastale promjene – piše uz ostalo u promotivnom letku “za zdrave dojke”.


Simbol borbe protiv ove najčešće maligne bolesti u ženskoj populaciji jest ružičasta vrpca koju su danas nosile volonterke i korisnice programa “Novi život” za čiji su se rad ujedno prikupljali i dobrovoljni prilozi.